23 januari 2018

Hoe los je een ruzie op zonder te vechten?

Je hebt nog steeds je geld niet terug, je vriendin wil niet geloven dat je echt met de gymleraar hebt gezoend of je broer saboteert je PlayStation zodat hij ALTIJD wint met FIFA. Er zijn redenen genoeg om ruzie te krijgen met familie en vrienden, maar vechten is natuurlijk super slecht Je kunt beter een ouderwets potje hinkelen, of waarom houd je geen Lagerhuisdebat?

Steen, papier, schaar

Let’s settle this the old way. Vroeger, toen je jong was, werd ALLES geregeld met steen, papier, schaar. Wie mag als eerste iemand bij gym kiezen? Wie mocht het laatste snoepje? Wie mocht de roze Wii-afstandsbediening? Waarom doen we dat niet meer? Het zorgde er in elk geval voor dat alles ‘eerlijk’ ging. Als we dit met z’n allen zouden doen, dan zou er geen oorlog meer zijn!

Wie kan de mooiste origamigans vouwen

Niets brengt meer vrede op aarde dan origami (behalve Jezus natuurlijk). Heel voorzichtig, heel rustig, vouw je de tegenovergestelde zijden tegen elkaar. Heel secuur veeg je over het vouwtje. Origami vergt geduld, precisie en een beetje liefde. Eigenlijk alles wat je nodig hebt om een ruzie op te lossen. Ruzie met je vriend omdat hij de laatste zak chips kocht van de supermarkt? Vouw allebei een zwaan, de mooiste wint en krijgt de zak chips! 

Ouderwets hinkelen

Botvier al die agressie op de straattegels. Maak het zo moeilijk mogelijk en diegene die het snelst het hinkelparcours over is, wint de ruzie. Geen woorden aan vuil maken dus, maar lekker springen op één been. Simpeler kunnen wij het ook niet maker.

Een potje tafelvoetbal

FIFA is natuurlijk hartstikke leuk, maar het zorgt ook voor enorm veel ruzies. Waarom zou je niet lekker een propje met je vinger weg schieten? Precies! Dat ga je dus nu gewoon doen. De eerste die na een speeltijd van 9 minuten wint, mag zijn/haar zin doordrijven en wint dus de discussie.

Lagerhuisdebat

Komen die lessen van de middelbare school toch nog van pas! Kies 3 onafhankelijke personen die jury zijn (je biologiedocente, je korfbalcoach, de visboer) en brand erop los. Winnaar is diegene met de beste argumenten en de andere moet zich daar gewoon bij neerleggen.

Wie scoort de meeste likes op social media?

Helemaal hip, helemaal bij de tijd, helemaal modern. Post een foto op je socials met jouw standpunt, je nog-net-niet-vechtpartner doet hetzelfde. Degene met de meeste likes wint. Easy peasy lemonsqueezy.

Wie haalt het meeste geld op voor het goede doel?

Maak van je ruzie iets positiefs! Kies elk een goed doel en houd een sponsoractie. Je kan statiegeldflessen inzamelen, een sponsorloop organiseren met kinderen uit groep 3 of een fancyfair lanceren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wie het meeste geld ophaalt wint de ruzie, maar waarschijnlijk zijn jullie dan al vergeten waar de ruzie over ging…

The roast van je discussiepartner

Genoten van de roast van Gordon? Je kapot gelachen om de roast van Giel Beelen? Dit keer is het jouw beurt! Haal de Peter Pannekoek in je naar boven en ga ervoor! Roast die ruziemakende vriendin de grond in met scherpe grapjes, drogredenen en op het einde natuurlijk een welgemeend compliment.

Lees meer

Volg ons