5 december 2017

Wauw, deze 5 dingen kan je gewoon lenen!

Koop jij nog dingen? Dat is helemaal niet meer nodig! Steeds meer dingen en diensten kun je namelijk ook huren. Denk aan zoiets simpels als Netflix, waar je voor een bepaald bedrag zoveel films en series mag kijken als je wilt. Maar er zijn nog veel meer dingen die jij (of je ouders) echt niet meer hoeven te kopen. BEAM maakt een handig lijstje.

Huur een hond

Je moeder wil geen hond omdat ze stinken, je vader is allergisch en je zusje bang. Dat lieve hondje, dat komt nooit bij jou in huis. Wat nu? Je ziet jezelf al helemaal door de bossen rennen met je trouwe viervoeter, maar zal dat altijd bij een droom blijven? Nee hoor! Op hondjeuitlaten.nl bieden mensen hun hond aan zodat jij ermee kan wandelen (en knuffelen). Deze mensen moeten bijvoorbeeld overwerken, of hebben een lunchvergadering waardoor ze niet op tijd thuis kunnen staan om Bello, Vikky of Jaap uit te laten. Trek die laarzen om je voeten, regenjas over je schouders, poepzakjes en beloningsbrokjes in je zak en GAAN!

Huur een fiets

Okee, dat kon natuurlijk allang op elk willekeurig waddeneiland. Maar dit is een geheel nieuw concept, een soort netflix voor fietsen: Swapfiets. Voor een tientje per maand heb je een fiets (met blauwe banden) waar je naar hartelust door elke studentenstad kan crossen. Is je band lek omdat je weer door een kapotgeslagen bierflesje bent gereden, no problemo, de mannen en vrouwen van Swapfiets komen je band zo plakken, of je krijgt een nieuwe fiets. Huppakee. Nooit meer fietsen kopen van Marktplaats waar je eigenlijk zeker van weet dat die gestolen is. Feest.

Huur een oma

Wat?!?! Een oma, huren? Ja, precies ja. In de VS is het al een supergroot succes en in Nederland is het ook aan het opkomen. Oma's die voor een klein bedrag je helemaal kapot verwennen met thee en koekjes, die truien voor je breien en je meenenen naar de speeltuin (aka de Ikea). Wat moet ik nog meer zeggen? Dit is geweldig!

Huur een bordspel

Soms heb je zo'n ontzettende behoefte om je huisgenootjes even helemaal in te maken met Monopoly. Maar niemand heeft Monopoly op z'n kamer (behalve Hendrik-Jan, maar die geldbriefjes zijn zo vies dat je je afvraagd waar ze hebben gezeten). Op naar de ouderwetse spel-o-theek, een plek waar je voor weinig geld bijna alle spellen kan huren. Hoe chill. 

Huur een dominee

Het is 2017 en zzp-dominees zijn een ding. Dominee Baardmans, die laatst nog bij een aflevering van BEAM LIVE te gast was, is daar een voorbeeld van. Je kan hem (en andere zzp-dominees) huren als gast-predikant in jouw kerk. Dan luister je een keer naar een andere dominee dan die altijd al voor je op de preekstoel staat. Hartstikke interessant!

Heb je nou ook geen geld om dingen te huren? Kun je altijd alle chille filmpjes van BEAM bekijken. Is helemaal gratis. Voor niets dus. Doen.

Lees meer

Volg ons