27 december 2017

UPDATE: 10.000 keer dankbaar op WhatsApp

In december 2016 vertelde Lea ons over haar ’10.000 redenen voor dankbaarheid'-appgroep. Ze liet mensen deelnemen en nummerde de dankbaarheidspunten die werden genoemd. Na een half jaar zaten ze al op de 10.000. Intussen zijn er heel veel verschillende appgroepen die haar voorbeeld hebben gevolgd. Ook Sanne (18), haar groep veranderde pas de naam naar ’20.000 Reasons’.

Hoe kwam je erbij de groep aan te maken?
“Nadat ik het artikel bij BEAM voorbij zag komen, wilde ik dit ook. Ik reageerde onder dit artikel of er mensen met me mee wilden doen en de groep werd steeds groter. Gemiddeld zitten er zo’n 40 mensen in de groep denk ik.”

In hoeverre leer je mensen in de groep echt kennen?
“Echt best wel goed! Er wordt in de groep weleens gevraagd of iemand zin heeft om even (privé) te praten, dan leer je die persoon sowieso beter kennen. Ook organiseren we af en toe een meeting. Op de EO-Jongerendag was onze eerste meeting. Het is wel gek omdat je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien. Ik vroeg bijvoorbeeld: ‘Hey, die ene jongen zou ook komen toch?’ Hij stond al de hele tijd naast me.. Uit deze dankbaarheidsgroep zijn nog andere groepen ontstaan: ‘de spamgroep’, ‘de gebedsgroep’ en de ‘wij-praten-serieus-over-het-geloof-groep’.”

40 man in 1 groep = chaos?
“Nou, er zijn inderdaad wel duidelijke regels nodig. Die van ons hebben we als profielfoto van de groep:”

“Het is best moeilijk om je aan de regels te houden, helemaal als iemand iets vertelt wat echt heel gaaf is. Gelukkig hebben we daar dus de spamgroep voor, dan blijft de dankbaarheidsgroep zo effectief en ‘chaosloos’ mogelijk.”

Een screenshot van de groep van Sanne

Helpt de groep jou persoonlijk?
“Jazeker! De groep herinnert me er elke dag aan om dankbaar te zijn. Mensen zeggen zulke bizarre dingen, bijvoorbeeld: ‘Mijn vader moet heel hard lachen om de film die we kijken en daar ben ik dankbaar voor.’ Dit herinnert me eraan dat er veel meer dingen zijn om dankbaar voor te zijn dan ik zelf kan bedenken!”

De groep van Sanne gaat hard en heet nu '20.000 Reasons'! Ze hoopt dat ze nog heel lang doorgaan. Wil jij ook in zo’n groep? Laat dat even weten in de reacties op Facebook! 

Lees meer

Volg ons