25 december 2017

KEN JE DEZE NOG: Het kinderkerstfeest

BEAM stapt samen met jou de tijdmachine in om eens terug te kijken naar alle gekke, geniale, bijzondere, ontroerende en vooral MEMORABELE momenten uit onze christelijke kindertijd. Van Stekeltje tot de pepermuntrollen uit elkaar scheuren in de kerk: alles komt voorbij. Deze editie: het kinderkerstfeest.

Maanden van tevoren was ik er al druk mee bezig: Het kinderkerstfeest. Bij mij in de kerk waren er audities en ik wilde uiteraard niet eindigen als schaap of ezel in de kinderkerstfeest muscial, dus deed ik mijn uiterste best. Teleurstelling of vreugde volgde als de rollen werden verdeeld en vervolgens hing er wekenlang een papiertje met mijn in te studeren tekst aan het prikbord thuis: Elke avond na het eten even oefenen.

Die paar keer dat we met iedereen in de kerk oefenden, was de chaos compleet. Er waren bazige, eigenwijze kinderen (zoals ik) die de hele musical van a tot z uit het hoofd kenden (en dat aan iedereen lieten merken) en je had kinderen die niet eens wisten welke rol ze hadden, laat staan dat daar best veel tekst bij hoorde. We werden de dag van tevoren gerustgesteld met: “Een slechte generale repetitie betekent een goede uitvoering!” En daar stond ik dan op Eerste Kerstdag met mijn herdersstaf.

De kerk zat stampvol ouders, ooms, tantes, opa’s en oma’s die van de hele musical vrijwel niets verstonden omdat we voor geen meter in de (enige) microfoon praatten. Maar o, wat waren ze trots. Aan het eind kregen we een staande ovatie en een mandarijn. Dat waren nog eens tijden.

Een willekeurig kinderkerstfeest in Lippenhuizen

Weet jij het nog? Hoe was jouw (kinder)kerstfeest vroeger?

Lees meer

Volg ons