22 december 2017

Hoe overleef ik de donkerste dag van het jaar?

Je fietst in het donker naar school en in het donker kom je ook weer thuis. Het is zo lang donker dat je je afvraagt of niet iemand de zon moet vervangen en vanaf een uur of vier heb je constant het gevoel dat het tijd is om naar bed te gaan. Maar niet getreurd, want er zijn genoeg dingen die je juist heel goed kan doen in het donker. Heb jij bijvoorbeeld wel eens de Noord-Siciliaanse tango gedanst terwijl je geen hand voor ogen ziet?

Schrijf een Young Adult Bestseller bij kaarslicht

Haal je innerlijke John Green naar boven en schrijf een heerlijk Young Adult boek. Wat heb je nodig? Een pen, papier, een kaarsje (of 365) en een plot vol romantiek, knappe jongens, dramatische plotwendingen en natuurlijk een zoetsappig einde.  Kan niet misgaan en voor je het weet bader jij in papiergeld en filmdeals. 

Doe tikkertje met een twist

Tikkertje, best wel classic, is een echte uitdaging als het pikkedonker is. Maak het extra leuk door de tikker rond te laten rennen met glow in the dark verf. Iedereen heeft een schilderspak aan en je bent pas af als de tikker je heeft gemarkeerd met de verf. Als iedereen af is begint het spelletje opnieuw, met dit keer een andere kleur verf. Voor je het weet zit iedereen onder de lichtgevende verf en loop je rond in een prachtig, glow in the dark, menselijk schilderij.

Dans de Noord-Siciliaanse tango

Voor ieders eigen bestwil is het maar beter dat je deze dans in het donker doet, want dat is toch niet om aan te zien!

Tel glow in the dark sterren

Wandel door de buurt en gluur stiekem door de ramen van je buren. Hoeveel glow in the dark sterren kan je tellen op het plafond? Hoeveel kerstlichtjes? Hoeveel kaarzen? Doe dit wel onopvallend, anders is het wel een beetje creepy!

Organiseer een pannenkoekenproeferij

In het donker kunnen we ons focussen op andere zintuigen dan ons zicht. We horen beter, we ruiken beter én we proeven beter. Nodig een groepje vrienden uit en bak bijzondere pannenkoeken. Niets is te gek! Pannenkoek met augurk, pannenkoek met geitenkaas, pannenkoek met zure matjes, schotel jouw vrienden alles voor. Misschien ontdek je wel een heerlijk gerecht!

Train je wenkbrouwspieren

Het is heel belangrijk dat je af en toe je wenkbrouwspieren traint, want anders gaan ze later helemaal hangen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Een probleem: het ziet er raar uit als je in het licht de hele tijd loopt te wenken naar mensen. Perfect in het donker dus!

Oefen blindtypen

Als het licht is moet je je ogen dichtdoen om blindtypen te leren, of erger, je moet een stinkende blinddoek om. Ideaal is het dus dat het steeds zo snel donker is! Kun je mooi oefenen met je ogen open, hoe chill!?!

Gelukkig gaat het nu allemaal weer bergopwaarts. De kortste dag hebben we achter de rug en de dagen worden vanaf nu alleen nog maar langer. De zomer komt langzaam weer in zicht (jeej). Kun je niet wachten? Kijk HIER dan alle afleveringen van de BEAM Summer Battles en kom weer helemaal in de stemming.

Lees meer

Volg ons