15 december 2017

“De winst van mijn bedrijf houd ik niet zelf”

Gerline (24) organiseert verjaardagen, huwelijksceremonies en andere feestjes. De winst die ze maakt, houdt ze niet voor zichzelf. Het geld gaat naar het goede doel Woord en Daad.

“Jaren geleden begon ik bij Stichting Nooitgedacht. Af en toe bediende ik op een feestje. Het stel dat de stichting runde, hoorde bij dezelfde kerk. Later kreeg ik verkering met hun zoon, waar ik inmiddels mee getrouwd ben. Zo groeide ik er langzaam in.

Mijn schoonouders hebben een woonboerderij. Daarachter is een prachtige deel. Het begon allemaal met de vraag of die locatie gehuurd kon worden voor een verjaardag. Zij dachten: ‘Waarom niet?’. Er was vraag naar de locatie, maar ze hoefden er geen geld mee te verdienen. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een goed doel. Dat goede doel werd Woord en Daad. Zij ondersteunen een huizenbouwproject in Bangladesh.

Zonder veel Bijbellezen en bidden was ik al lang gestopt met dit werk

In de loop der jaren kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Ging ik me meer bemoeien met het organiseren van de feestjes. Toen mijn schoonouders ermee besloten te stoppen, heb ik voorgesteld het over te nemen. Sinds een jaar is de stichting van mij. Ik huur de locatie van mijn schoonouders, vind het heel fijn om te doen. Feestjes zijn altijd leuk! Twee dagen per week heb ik een andere baan en mijn man heeft een eigen bedrijf in de bouw, dus financieel hoef ik me geen zorgen te maken.

Voorheen ging er 40.000 euro naar Woord en Daad. Nu is het wat rustiger. Ik doe dit alleen, ben hier twee dagen per week mee bezig – al huur ik natuurlijk serveersters in. Mijn doel is minimaal 10.000 euro dit jaar.

We hebben het hier zo goed. Daarom wilde ik graag iets terugdoen, anderen helpen. Daarnaast leer je vanuit het geloof dat hoe belangrijk het is om te delen. God is mijn motivatie. Soms is het lastig om door te blijven gaan. Ik heb tegenslagen gehad. Sommige mensen denken, doordat mijn schoonouders ermee gestopt zijn, dat de locatieverhuur gestopt is. Zonder veel Bijbellezen en bidden was ik al lang gestopt met dit werk. Het geeft me kracht, helpt me positief te blijven en door te gaan.”

Heee, wist je dat we de meest kreezie kiekjes en filmpjes delen op ons Insta-account EOBEAM. Niet? Ga ons dan vliegensvlug volgen. Alsjeblieft dankjewel. <3

Lees meer

Volg ons