1 november 2017

UPDATE: 10.000 keer dankbaar op WhatsApp

Lea hoorde op 2 januari 2017 het nummer '10.000 reasons’ van Matt Redman voorbij komen en dacht: Ik wil binnen een jaar 10.000 redenen tot dankbaarheid hebben! Ze maakte een Whatsappgroep aan en enthousiasmeerde andere jongeren mee te doen. Jeroen (20) zit nu al 10 maanden in zo’n groep en geeft een update.

Het is nog steeds leuk?
“Ja! We hebben nu ongeveer 7200 redenen tot dankbaarheid getypt en intussen hebben we met dezelfde mensen ook een 2e groepsapp aangemaakt om over andere dingen te kunnen praten. We bespreken daar alledaagse dingen, maar hebben ook gesprekken over ons geloof. Ik heb een deel van de groep ‘in het echt’ ontmoet op de EO-Jongerendag en andere mensen die in de buurt wonen zie ik ook weleens. Er is door onze appgroep zelfs al een heuse liefdesrelatie ontstaan, we zijn echt een hechte groep geworden.”

Hoe kwam je erbij?
“Ik zag in januari een artikel bij BEAM voorbijkomen en in de reacties op Facebook stelden mensen allemaal nieuwe ‘10.000 keer dankbaar’ appgroepen samen. Ik heb daar aangegeven dat ik hier ook graag in wilde. Aan de ene kant was ik heel nieuwsgierig, aan de andere kant leek het me wel goed om bewust dankbaar te zijn en zo’n groep helpt me daar enorm bij.”

Is het chaos in zo’n groep?
“Ja, soms wel, maar dan verwijzen we naar de andere appgroep zodat de ’10.000 reasons’ echt effectief blijft werken. We zitten met zo’n 50 man in die groep, dus een beetje orde is dan wel nodig. We nummeren onze dankbaarheidspunten en proberen niet steeds op elkaar te gaan reageren."

Inkijkje in de groep van Jeroen

 

De groep van Jeroen zit bijna op de 10.000 redenen tot dankbaarheid. Hij hoopt dat ze daarna nog heel lang doorgaan. Wil jij ook in zo’n groep? Laat dat even weten in de reacties op Facebook! 

Lees meer

Volg ons