1 december 2017

‘Ik voel me nooit meer eenzaam’

Ze voelde zich niet thuis op de middelbare school en in haar kerk. Tijdens een dienst op festival Like Jesus veranderde alles. Tijdens het liedje ‘Hij is genoeg’ barstte Annelies (17) in huilen uit.

“Ik voelde me eenzaam. Op school hoorde ik er niet bij. Gepest werd ik niet, maar vaak werd er lief gedaan in mijn gezicht, terwijl er achter mijn rug om werd gepraat. Dan hoorde ik van iemand anders dat ik iets fout had gedaan of werd er enthousiast gevraagd of ik ook naar een verjaardag kwam, waar ik vervolgens niet voor werd uitgenodigd.

Als ik thuis kwam voelde ik me alleen. Ook in de kerk was ik niet op mijn plek. We zongen alleen psalmen en gezangen, terwijl ik opwekkingsliederen nodig had. Het was streng. Dat hield me tegen me te uiten.

Ik voelde Hem en kon niets meer zeggen

Vorig jaar was ik op Like Jesus. Tijdens het lied Hij is genoeg barstte ik in huilen uit. Wat ik toen voelde is onbeschrijfelijk. Ik voelde Hem, kon niks meer zeggen. Het was warm en vertrouwd. Een gevoel dat ik nooit meer kwijt wilde. Dat hevige gevoel is wel verminderd, maar nooit meer weggegaan. En op evenementen, zoals de EO-Jongerendag, komt het altijd terug.

Mijn leven veranderde drastisch. Ik was net verhuisd, ging naar een nieuwe kerk waar ik direct welkom werd geheten en begon aan een mbo-opleiding. Ik kreeg een nieuwe vriendengroep en ga nu elke week naar de jeugdvereniging. In de kerk zingen we mooie liederen. Elke zondag voel ik dat God aanwezig is in mijn leven. Ik volg belijdeniscatechisatie en gewone catechisatie. Mijn eenzaamheid is verleden tijd. Ik voel me happy. Zit heus niet elke avond voor mijn bed te bidden, maar elke beslissing die ik neem is gebaseerd op mijn geloof.”

Heb jij een mooi, ontroerend of hilarisch verhaal dat je met ons wilt delen? Stuur een mailtje naar beamredactie@eo.nl of WhatsApp naar het nummer 06-83673700. Vinden we tof!

Lees meer

Volg ons