15 november 2017

Chinezen MOETEN Jezus vervangen voor foto van president

Duizenden arme christenen in Zuidoost-China hebben hun Jezus-afbeeldingen moeten vervangen voor een foto van de Chinese president Xi Jinping. Dit moet, omdat ze anders geen overheidsbijdrage meer ontvangen.

Dit weekend zouden alleen al in een plaatsje in de provincie Yugan 600 dorpelingen ‘vrijwillig’ religieuze teksten en schilderijen uit hun huizen hebben verwijderd en ze hebben vervangen door 453 portretten van Xi…

Christenvervolging
Volgens een bewoner uit de regio klopt hier niets van en zijn in de laatste maanden talloze bewoners gedwongen om religieuze uitingen uit hun huizen te verwijderen. “En de meesten deden dat absoluut niet vrijwillig”, vertelt Liu. “Maar ze hebben geen keus. Als ze niet akkoord gaan, kunnen ze fluiten naar hun aandeel uit het armoedefonds.”

Onder president Xi wordt de vrijheid van religie flink ingepekrt. Zo zijn in oostelijk China kruisen van christelijke kerken verwijderd en worden moslims in het westen onderdrukt uit naam van de strijd tegen het terrorisme. Heftig. #bidmee

Het christendom wordt steeds populairder in China. Volgens sommige schattingen zijn er zelfs meer christenen in het land dan de 90 miljoen leden van de Communistische Partij.

Bron: Elsevier
Foto: Kremlin

Lees meer

Volg ons