3 november 2017

4x Zo dank je God, zonder een dier te offeren

God danken: het lijkt zo makkelijk, maar hoe doen je dat? Vroeger offerde men een geit, schaap of ander dier om te offeren. Als je nu op het punt staat om dat te gaan doen, STOP. We zijn bang, nee we weten wel zeker, dat je dan raar aangekeken wordt. Hier vier alternatieven!

1. BID
Suprise, suprise. Natuurlijk staat bidden op nummer 1. Je denkt er misschien niet altijd over na, maar uitspreken naar God waar jij hem dankbaar voor bent (die megagrappige docent die de lessen natuurkunde ook nog eens interessant maakt, je moeder die altijd op je wacht met een kop thee, je griepje die eindelijk over is) is altijd goed. En het maakt je ook bewust van de dingen waar je dankbaar voor bent. Wat is die lijst eigenlijk lang…

2. ZING
Het zingen in de kerk is niet voor niks. Dus grijp dat liedboek stevig vast en houd je niet in. Je favoriete (worship)nummers meeblèren terwijl je slaapkamerdeur dicht is en je dubbel hebt gecheckt of er niemand thuis is, telt natuurlijk ook gewoon.

3. DANS
Denk je echt dat er niemand op jouw lofzangen zit te wachten (wij kunnen het ons niet voorstellen), gooi dan die handjes in de lucht. Aanbidden kan natuurlijk ook gewoon lijfelijk. Oh en zit je nog om dancemoves verlegen? Dan hebben wij er wel een paar voor je.

4. GENIET
God heeft ons een prachtig leven gegeven met ontzettend veel dingen waar we van kunnen genieten. Dat spontane avondje met je bestie, die knipoog van je crush of gewoon die heerlijke avond bankhangen en chocola eten toen je er zo aan toe was. Allemaal cadeautjes van God. Als hij ziet dat je geniet dingen en je leven uit liefde leeft, dus ook af en toe – ook al heb je daar geen zin in – bij je oma op bezoek gaat, dan ziet hij dat. Dan is dat een manier om hem jouw dankbaarheid te tonen.

Ontbraken er volgens jou nog belangrijke tips in dit rijtje? Stuur ons dan een mailtje naar beamredactie@eo.nl.

Lees meer

Volg ons