16 oktober 2017

Verjaardagsfeest: Is iedereen welkom?

Op het schoolplein staat Femke envelopjes uit te delen. Vorige week was Femke jarig, dus je weet al wat er in zit. Je probeert onopvallend dichter naar Femke te lopen. Geen enkele twijfel dat jij niet bent uitgenodigd, toch? Om je heen krijgen klasgenootjes wel zo’n felbegeerde gele envelop. Jelmer krijgt een, Jamie mag komen en Fatima ook. Hoopvol ga je naast Femke staan, maar ze weet vakkundig je blik te ontwijken. In haar hand nog 1 gele envelop, maar jouw naam staat er niet op…

We kennen allemaal dat gevoel. Niet uitgenodigd worden op een feestje, terwijl je daar wel op gehoopt had. Sommigen worden zelfs helemaal nooit uitgenodigd. Daarom start een basisschool in Groningen met een experiment: kinderen MOETEN iedereen van de klas uitnodigen. Wij vroegen aan BEAM'ers op onze whatsapp (0683673700): Ben jij VOOR of TEGEN de verplichting om iedereen van de klas uit te nodigen op je verjaardagsfeest, of weet jij een betere oplossing? 

TEGEN: 'Niet iedereen in mijn klas is aardig'

TEGEN: 'Het is niet leuk om uitgenodigd te worden omdat het moet'

VOOR: 'Zo leer je al je klasgenoten kennen'

VOOR: 'Op die manier is het veel eerlijker'

OPLOSSING: 'Nodig een klein groepje uit'

OPLOSSING: 'Deel de uitnodigingen niet uit in de klas'

Lees meer

Volg ons