4 oktober 2017

Selfies maken met exotische dieren? Stop ermee!

Een kiekje met een aap in Azië of een Dolfijn op Aruba. Als vrolijke toerist heb jij je smartphone en selfiestick natuurlijk in de aanslag, zodat jij Instagram, Snapchat en Facebook a la minute kunt updaten. Toch vindt dierenrechtenorganisatie World Animal Protection het geen goed idee dat jij selfies maakt met dieren. Volgens hen kan dit hun doodvonnis betekenen!

Natuurlijk kan het geen kwaad als jij je camera tijdens een boottrip in de aanslag houdt, maar uit onderzoek van de organisatie in het Amazonegebied is gebleken dat er veel dieren zoals dolfijnen, miereneters en vogels worden gelokt, gevangen en gebruikt voor vakantiekiekjes. De dieren, zoals de luiaard, worden uit hun natuurlijke omgeving gehaald en overlijden vaak jong door stress, verwondingen of ziekte. 

Volgens de organisatie zijn 40 procent van alle foto’s met wilde dieren niet oké. 60 procent van de dieren is beschermd en 20 procent zelfs met uitsterven bedreigd.

Krab jezelf dus toch even twee keer achter je oren voordat je kiest voor dit digitale souvenir! Had jij dat verwacht? 

Lees meer

Volg ons