25 oktober 2017

In Katwijk vieren ze 'Festival De Eindtijd'

In Katwijk is ophef ontstaan door een evenement van Stichting Katwijkse Activiteiten (SKA) genaamd ‘De Eindtijd’, waarbij de man op de poster te veel op Jezus zou lijken. Als het aan de lokale fractie van de SGP ligt, moet alles worden afgelast als het thema niet wordt veranderd. Volgens hen is het ‘godslasterlijk’.

Roy van Schie is voorzitter van SKA en begrijpt de commotie niet: “Ik had wel verwacht dat er reacties zouden komen, maar niet dat het zo uit de klauwen zou lopen. We willen het nieuwjaarsfeest vernieuwen en hebben daarom voor een thema gekozen. ’De Eindtijd’ staat puur voor het eind van het jaar, de laatste dag van 2017. Zo simpel is het, meer kan ik er niet van maken. De titel schuurt misschien een beetje, maar we hebben nul komma nul de intentie gehad om iemand te schofferen of buiten te sluiten.’’

Wat vind jij?

Hele artikel: Leidsch Dagblad

Lees meer

Volg ons