6 oktober 2017

Beestachtige verhalen van BEAM'ers

Weggelopen hamsters, trouwe honden en gestoorde papegaaien, er zijn heel wat bizarre verhalen langs gekomen in de BEAM-poll van deze week. De meest ontroerende, spannende en schattige verhalen hebben wij speciaal voor jou verzameld!

'Mijn cavia Blacky stierf in mijn armen'

Jos: "Ik was tien en helemaal gek op cavia's. Samen met mijn moeder ging ik naar heuse cavia-fokkerij. Er waren heel veel cavia's, maar ik koos voor eentje met een volledig zwarte vacht. Na wat twijfelen over de naam koos ik voor de meest toepasselijke naam: Blackie. Elke keer als ik met voer kwam ging hij piepen, zo blij was hij. Tot de dag dat hij ziek werd. Samen met mijn moeder namen we Blackie mee naar de dierenarts. De dierenarts vertelde dat Blackie beter ingeslapen kon worden. Hij gaf een spuitje en toen mochten we Blackie meenemen naar huis. Thuis hebben we hem in een mand gelegd in de keuken. Vlak voordat we gingen eten vroeg ik aan mijn moeder of ik hem voor de laatste keer vast mocht houden. 'Dat is goed,' zei ze. Ik streelde door Blackie's haren totdat hij langzaam koud werd. Met tranen in mijn ogen heb ik hem in de tuin begraven." 

"Ik heb een geit geholpen met bevallen'

Lisanne: "Ik heb bij mijn opa en oma gewoond en zij hebben een boerderij. Hun geit was al een tijdje zwanger, maar opa dacht dat het nog wel een paar weken duurde voordat de geit zou bevallen. Op een avond zat ik als enigste nog beneden tv te kijken toe ik van buiten de geit heel raar hoorde blèren. Ik ging in mijn nachtpon met daaronder rubberen laarzen naar buiten en ik zag dat de geit al aan het bevallen was. Ik keek en zag gelijk dat de lammetjes verkeerd om lagen! Ik heb ze er toen allebei uitgetrokken en het slijm uit hun mondjes gehaald zodat ze konden ademen. In mijn bebloede nachtpon ben ik snel naar de slaapkamer gegaan van mijn opa en oma en ik heb ze het goede nieuws verteld. De geitjes zijn nu twee grote gezonde geiten geworden en leven nog steeds met moeder- en omageit in de wei."

'Ik vond mijn konijn Bloempje op straat'

Marieke: "Een aantal jaar geleden fietste ik met een vriendin uit de kerk naar huis en toen zagen we opeens een zwart konijn op straat lopen. Het was duidelijk dat het geen wild konijn was en er was geen baasje te zien. Natuurlijk namen we het beestje mee. Daarna zijn we op zoek gegaan naar het baasje. Eerst zijn we langs iedereen in de buurt geweest, maar de meeste waren niet thuis of wisten niet van wie het konijn was. Uiteindelijk kwamen we mensen tegen die hun hond aan het uitlaten waren. Zij wisten ook niet van wie het konijn was, maar hun eigen konijn was net overleden. Ze hadden nog een hok leeg staan en daar konden we het beestje wel even inzetten. Ik ben samen met mijn vriendin naar huis gegaan om te vragen of we het konijn mochten houden. Als het niet mocht wilden de eigenaren van het hok haar wel houden." 

"Ik kon mijn ouders overtuigen dat ik het echt heel graag wilde en er goed voor zou zorgen. Dus toen mocht ik het beestje hebben. We zijn haar op gaan halen, en kregen van die mensen ook gelijk het hok, voer en hooi mee. Ik heb nog wel briefjes opgehangen, maar er kwam geen reactie op. Dus het konijn was echt van mij! Ze moest natuurlijk nog wel een naam. Het is een ondeugend, pikzwart vrouwtje met hangoren dus we wilden een bijpassende naam. Mijn vriendin kwam uiteindelijk met Bloempje, afgeleid van het stinkdiertje uit de film Bambi. Nu is ze al ongeveer vijf jaar mijn konijn! En daar ben ik heel erg blij mee"

Heb jij nou ook zo'n bijzonder verhaal te vertellen over jouw huisdier? App ons dan, wij zijn dol op deze verhalen!! Mailen kan natuurlijk ook, via beamredactie@eo.nl

Lees meer

Volg ons