4 november 2017

9 supervervelende dingen waar we eigenlijk dankbaar voor moeten zijn

Die vervelende afspraakjes met je tandarts, de grote zwarte 8-potige monsters die in elk hoek van je huis zitten of het stoplicht dat je ALTIJD tegenzit. ARGH! Maar je mag voor deze, en nog 6 ontzettend vervelende dingen, best dankbaar zijn.

1. De grootste nachtmerrie van ieder kind: de tandarts

Wie kent hem niet?! Het minst favoriete persoon in ons leven. Degene die volwassenen verandert in kleine trillende puppy’s. Maar we blijven het zeggen: de tandarts is ontzettend goed voor je. Zonder hem/haar zouden er nu heeeeel wat mensen rondlopen met zeurende kiespijn of verrotte tanden. Bovendien zal hij/zij je nooit expres pijn doen… toch? 

2. De jaarlijkse brandoefening

Zit je net lekker in de klas, helemaal gefocust op de opdrachten of ben je net eindelijk aan dat vervelende klusje op je werk begonnen: gaat het brandalarm af. Moet jij weer verplicht, voor niks, in de stromende regen staan totdat de oefening voorbij is. We begrijpen je! Maar dat brandalarm en de oefening zijn er niet voor niks. Stel je voor dat er een echte brand is, maar het alarm doet het niet. Hoe ga je dan alle andere mensen in het gebouw waarschuwen? Dus de volgende keer als je buiten in de regen staat: wees dankbaar! Want je had nu ook in een vlammenvuur kunnen staan, omdat het alarm het niet deed. 

3. Een stortregenbui wanneer jij buiten bent

Je bent bijna vrij, kijkt naar buiten en je ziet het al: de grote donkere wolk die je waarschuwt dat het straks met bakken naar beneden komt vallen. Binnen een paar seconden sta je als een doorweekte kat op straat. Maar we weten allemaal waarom we regen nodig hebben. Zonder regen groeien de planten en bomen niet. Zonder regen droogt het land van de boeren uit en verpest hun oogst! Eigenlijk zorgt die stortbui voor ontzettend goede dingen! Even doorbijten dus. En onthoud: God laat het niet regenen om jou lekker dwars te zitten. 

4. Sp... Sp... Spinnen

Je hebt maar een seconde nodig om te zien wat het zwarte bewegende stipje in de hoek van de kamer is. AAAH! Maar eigenlijk is dat doodenge beestje ontzettend nuttig. Hij zal, vrijwillig, alle andere insecten in je huis opruimen (opeten dus) en zorgt er daarmee ook nog eens voor dat de verspreiding van ziektes (via muggen en kakkerlakken) beperkt wordt. Een soort gratis ongediertebestrijding dus! 

5. De ellenlange wachtrijen in de winkel

Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat wanneer je naar een winkel als de Primark gaat, er altijd een wachtrij van heb ik jou daar te vinden zal zijn. Heel irritant. Maar bedenk je eens wat voor goede dingen een lange wachtrij voor je kan doen! Je krijgt daardoor ineens tijd over om je bij elkaar geraapte aanwinsten nog eens te overzien en erachter te komen dat je eigenlijk al 4 groene truien hebt. Bespaart je weer geld!

 

6. Het vervelendste klusje ever: leren

Het blijft een vervelend klusje. Een klusje wat je soms maar blijft uitstellen tot er echt geen andere uitweg meer is. Soms denk je dan: ‘’Laat maar zitten, ik word wel gewoon een slaapzak’’. Niet opgeven! God heeft ons de mogelijkheid gegeven om ons te kunnen ontwikkelen en nieuwe dingen te kunnen leren. Een prachtige gave! Hoe vet is het dat wij (bijna) alles kunnen aanleren? Zo lijkt het gelijk een stuk minder vervelend, of niet? 

7. Het stoplicht dat op het laatste moment op rood springt

Je ziet in de verte dat het stoplicht groen is, je fietst/rijdt/loopt heel snel door, maar net een meter voor het stoplicht springt hij op rood. Super vervelend, helemaal als je haast hebt. Hoe verleidelijk is het dan om gewoon door rood te gaan? Niet doen! We moeten juist blij zijn dat dat stoplicht er staat om ons te waarschuwen dat als we doorgaan, we veranderen in een pannenkoek. Ze bedoelen het echt goed hoor, die stoplichten. 

8. De 2398756e keer dat je trein vertraging heeft

Soms kan je van frustratie wel je telefoon op het spoor smijten. Vertraging is NIET LEUK. Hoewel wij niks aan dat feit kunnen veranderen, kunnen we je wel helpen om anders te denken als je weer het welgevreesde ‘+5 minuten’-balkje op het scherm ziet verschijnen. Eigenlijk hebben wij maar geluk dat we de mogelijkheid hebben gekregen om met de trein te reizen. En met een supergrote en goed verzorgde trein ook nog! In veel landen als India moet je geluk hebben dat je nog op het dak past zodra de trein vol is. Geef mij dan toch maar de vertraagde intercity naar Hilversum!

9. Als je telefoon leeg blijkt te zijn

Je zit net lekker in de trein, ligt net op je bed te chillen of je bent de stad in met een vriend(in). Op het moment dat je je muziek aan wilt zetten, YouTube-filmpjes wilt kijken of je camera erbij wilt halen, gaat dat rotding niet meer aan. LEEG! Zooooo frustrerend! Maar hé, nu heb je tijd gekregen om andere dingen in je leven te bewonderen. Denk aan de prachtige natuur om je heen, een creatief project dat je jaren geleden onafgemaakt hebt laten liggen, of die supergrappige vriend(in) waarvan je nu eindelijk de grapjes meekrijgt. Dat is toch veel meer waard dan je telefoon? 

Wil jij heerlijk lui op de hoogte blijven van ons werk en meepraten met BEAM-nieuws? Dat kan! WhatsApp ‘BEAM AAN’ naar 06-83673700 en we worden app-matties <3 (Let wel op dat je telefoon opgeladen is…)

Lees meer

Volg ons