4 oktober 2017

7 redenen waarom huisdieren echte bazen zijn

HET IS DIERENDAG! Een goed excuus om je huisdier extra te verwennen en plat te knuffelen. Heerlijk! Maar waarom zijn huisdieren eigenlijk goed voor ons? BEAM geeft je 7 redenen waarom jij en jouw huisdier MEANT TO BE zijn! <3

1. Minder kans op een hartaandoening

Het is echt waar! Hondeneigenaars hebben minder kans op een hartaandoening, omdat ze simpelweg veel meer wandelen dan mensen zonder hond en daardoor een lagere bloeddruk hebben. Er zijn zelfs onderzoeken gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen met een hartafwijking heel veel kunnen hebben aan de aanwezigheid van een huisdier: ze krijgen minder snel een hartaanval! 

2. Ze zorgen voor minder stress

Het aaien van je fluffy hondje, langharige kat of donzige konijn voelt niet alleen heel fijn, het verlaagt ook nog eens de stress in je lichaam. Zodra je je huisdier aait, wordt je bloeddruk lager en dat zorgt ervoor dat je lichaam een relaxhormoon afgeeft die de stress een beetje dimmen. CHILL!

3. Inkoppertje: je bent gelukkiger!

Ja, ik weet het. Het klinkt heel simpel maar is niet minder waar: Mensen met huisdier zijn over het algemeen gelukkiger. Uit onderzoek is gebleken dat juist zij anderen beter vertrouwen en zich minder snel eenzaam voelen. Ze zouden zelfs minder vaak bij de dokter komen, wat dus zou zeggen dat zij minder snel ziek worden. Win-winsituatie.

4. Ze geven je sociale leven een boost

Vooral de hondeneigenaars onder ons maken sneller contact met mensen. Die trouwe viervoeter van je zorgt er ten eerste voor dat je je minder eenzaam voelt (omdat je maatje altijd thuis op je wacht) en hij vergroot de kans dat je nieuwe mensen ontmoet tijdens het wandelen. Dus vanavond niet weer je vader met de hond wegsturen, want wie weet scoor je vanavond wel een date! 

5. Ze zorgen voor een beter immuunsysteem

Wederom een wetenschappelijk onderzoek: baby’s worden gezonder door deze pluizige vrienden. Baby’s die opgroeien in een gezin met een huisdier hebben minder kans op allergieën en astma en worden zelfs minder snel ziek! 

6. Huisdieren kunnen helpen bij de depressiviteit van hun baasje

Als je depressief bent, kun je het advies krijgen van je dokter om een huisdier in huis te nemen. Ze kunnen je helpen met de depressie om te gaan en in sommige gevallen weten ze je zelfs te genezen. De liefde van jouw troeteldier is onvoorwaardlijk, wie zegt daar nou nee tegen?! 

7. Geweldige speurneuzen... naar ziektes?!

Het zou zo maar waar kunnen zijn. Er zijn studies gedaan die aantonen dat honden, dankzij hun geweldige reuk, signalen kunnen afgeven wanneer ze een ziekte zoals kanker of een beroerte opsporen. Ook kunnen ze behulpzaam zijn bij tal van ziektes en zo hun baasje ondersteunen of waarschuwen wanneer het misgaat. Speciaal getrainde honden kunnen voorwerpen oppakken of deuren open doen voor mensen die het zelf niet meer kunnen. Wat je wel niet allemaal met een hond kan!

Het belangrijkste? Huisdieren zijn geweldig en verdienen alle liefde in de wereld! Hoe verwen jij je huisdier vandaag? 

Lees meer

Volg ons