11 september 2017

Wat moet je doen als de twijfel toeslaat

HELP, IK TWIJFEL! Keuzes maken, je ontkomt er niet aan in het leven. Of het nou ‘kleine’ keuzes zijn over welke serie je vanavond gaat kijken of ‘grotere’ twijfels over de zin van het leven. Deze 7 tips maken je leven gegarandeerd een stuk makkelijker, dus waar wacht je nog op?

1. Gooi een muntje op

Wat ga je vandaag aantrekken: die blauwe trui, of toch dat witte bloesje? Nu kun je twee eeuwen voor je kast blijven staan, maar dat heeft geen zin. Spreek met jezelf af: kop is de blauwe trui, munt is het witte bloesje. Gooi hem op en je zult merken dat je stiekem al hoopt dat het muntje op kop valt, of op munt. Onbewust wist je al lang wat je wilde, je had alleen dat klein zetje nodig.

2. Vraag je vrienden of vriendinnen om hulp

Je kamer is toe aan een nieuw kleurtje, maar wordt het bordeauxrood of toch gebroken wit? Vraag om raad, de kans is groot dat je vriendinnen of vrienden weer een hele andere blik kunnen werpen op je dilemma. Merk je dan toch dat je het niet eens bent met je raadgever. Hartstikke mooi, dan weet je wat jíj wel wilt.

3. Doe net alsof je raad geeft aan iemand anders

Ga jij op zondag met je gezin naar de kerk, of toch naar die vette actiefilm met die leuke jongen of dat leuke meisje? Wat zou jij zeggen tegen een vriend(in) die met hetzelfde dilemma zit als jij? Door afstand te nemen van de situatie krijg je vaak een duidelijker beeld en kun je makkelijker een beslissing nemen.

4. Slaap er GEEN nachtje over!

Je mag een nieuwe mobiel uitkiezen, maar ga je voor een Samsung of toch een iPhone? Bij het nemen van lastige beslissingen hoor je heel vaak: slaap er maar een nachtje over. Uit onderzoek is gebleken dat je dat juist niet moet doen. Tijdens de nacht onthoud je namelijk veel pluspunten en geen minpunten. Als je dan wakker wordt is het alleen maar moeilijker om een keuze te maken (je moet namelijk kiezen tussen allemaal hele chille dingen). Als je er overdag over nadenkt onthoud je ook de negatieve punten en is het simpelweg een kwestie van wegstrepen.

5. Ga douchen

Ga jij je laatste centjes van de maand uitgeven aan een cadeautje voor je oma die bijna jarig is, of koop je zo’n kekke BEAM-sweater? Oké, wij snappen niet helemaal waarom je hierover zou moeten twijfelen, maar goed. Ga douchen! De douche is de perfecte plek om goede beslissingen te maken. Je bent er alleen (hopelijk), het is er lekker warm en je voelt je er veilig (anders ga je er niet in je nakie onder staan). Bovendien blijkt dat het doen van routineklusjes, zoals douchen, helpt bij het nadenken. 

6. Bij twijfel, altijd B

Is Willem I nou in 1827, 1843 of 1872 vermoord? Een bekend studententrucje waarvan niemand weet of het nu wel of niet werkt. Soms moet je gewoon op je gut-feeling afgaan.

7. Praat erover met je moeder, je vader of de Vader

Maak van je hart geen moordkuil, als je ergens over inzit dan is het soms handig om een gesprek aan te gaan met iemand die je vertrouwd. Dit kan natuurlijk iedereen zijn; je ouders, je vriendinnen en vrienden, God. Ze hebben natuurlijk niet altijd een pasklaar antwoord klaarstaan, maar samen bereik je vaak meer dan alleen.

Wil je BEAM ook volgen op Instagram? TWIJFEL NIET en ga snel naar onze pagina!

Lees meer

Volg ons