18 september 2017

Voor de brilsmurfen, nerds, stoeptegels en heilige boontjes

Deze is voor de brilsmurfen, de dikzakken en de latten, voor de stoeptegels en voor de heilige boontjes. Jullie zijn allemaal perfect, prachtig en minstens net zo knap als Channing Tatum en Doutzen Kroes. Deze is voor jullie.

De brilsmurf

Je ergste nachtmerrie kwam uit toen je van je oogarts hoorde dat je nu écht een bril moest gaan dragen. Sindsdien gaat er geen dag voorbij dat mensen 'lollige' grapjes maken over je bril. De blinde vink, de brilsmurf, meneer de uil, je hebt ze allemaal gehoord. Als je je bril af doet hoor je het welbekende: 'hoeveel vingers steek ik op?' Maar weet je, die bril zorgt er gewoon voor dat je niet tegen bomen aanfietst of per ongeluk je buurvrouw aanlijnt wanneer je je hond aan het uitlaten bent. Dat is gewoon heel fijn. Bovendien bleken jouw voorgangers, de brillendragers van de jaren '80, gewoon dikke hipsters te zijn. 

Het heilige boontje

Jij drinkt geen bier, wilt geen seks voor het huwelijk of weigert te roddelen over je klasgenoten. Hoewel jij niemand lastig valt met jouw keuzes accepteren je vrienden of klasgenoten dat maar moeilijk. Maar wat ben jij ontzettend moedig! Jij durft 'nee' te zeggen, ook al zeggen al je vrienden dat je saai bent, of dat je de dood bent van elk feest. Jij weet wat je wilt en wat je niet wilt. Jij durft grenzen te stellen, je durft te kiezen voor jezelf en voor God. Dat doet niemand je na en daar mag je heel erg trots op zijn.

De zwerver

Mag ik je een geheim vertellen? Iedereen heeft wel eens vettig haar, iedereen ruikt wel eens een beetje onder de oksels. Daar is meestal niets aan te doen (behalve de hele klas vergassen met deodorant dan). In de meeste gevallen worden deze ongemakkelijkheden veroorzaakt door hormonen, dezelfde boosdoeners die van je moeder een heks maken een keer per maand. 

De nerd en de sukkel

Mensen draaien met hun ogen als je je vinger opsteekt om de docent te verbeteren of juist om een vraag te stellen. Je doet net alsof je het niet doorhebt, maar stiekem weet je wel hoe ze je achter je rug om noemen. Hou je kop omhoog! Je mag er zijn, ook als je slimmer bent dat Einstein himself of soms domme vragen stelt (domme vragen bestaan ook eigenlijk niet). De een is goed in leren, de ander goed met de handen en weer iemand anders kan als de beste hinkelen. 

De stoeptegel

Vanochtend, kijkend in de spiegel, schrok je je een ongeluk. Een dikke, glanzende, rode pukkel op je voorhoofd, juist op de dag van de schoolfoto. Zo'n ding maakt je een levensgroot doelwit voor treiteraars, pesters en ander gespuis. Mensen die voor de aardigheid even zijn vergeten dat zij twee weken geleden nog zo wakker werden. Iedereen heeft wel eens een pukkel en gelukkig trekken ze snel weg. ALS JE ER NIET AAN ZIT!!

De dikzak en het skelet

Media hebben je doen geloven dat er een perfect lichaam bestaat, en dat jij óf te dik, óf te dun bent. Andere mensen proberen je ook in deze mal te proppen, waar überhaupt maar 1 procent van de wereldbevolking in past. Geheimpje: elk lichaam is perfect! Knapheid heeft veel maten en vormen, dus maak je niet druk, ook jij ziet er vandaag weer super uit!

Volg ons