28 september 2017

‘Ik heb gehoord dat hij met iemand anders heeft gezoend’

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Lisanne ziet dat het niet goed gaat tussen haar beste vriendin en haar vriendje. Wat nu?

Lisanne (18)
“Hi BEAM, ik heb een probleem. Of eigenlijk heeft mijn beste vriendin een probleem, maar ik weet niet of ze het doorheeft. Ze heeft al een tijd een relatie maar het gaat niet goed tussen haar en haar vriend. Vroeger vertelde ze me altijd alles, maar dat wordt steeds minder. Ik merk dat hij erg jaloers is en ze steeds minder vaak met mij omgaat. Ik denk dat ze bang is dat hij boos wordt. Nu hoorde ik geruchten dat hij met iemand anders heeft gezoend. Wat moet ik doen?”

Esther (17)
“Ik zou gewoon eerlijk zijn tegen je vriendin en zeggen wat je denkt, zodat ze weet wat jij ervan vindt en dan kan ze daarmee doen wat ze wil!”

Kimberly (17)
“Geef je eerlijke mening. Al weet ik uit ervaring dat het verkeerd over kan komen. Wees voorzichtig en laat duidelijk merken dat je aan haar kant staat. Zeg eerst dat je denkt dat het niet goed gaat. Bewaar het gerucht totdat zij toegeeft dat het niet goed gaat. Het is en blijft een gerucht en het hoeft natuurlijk niet waar te zijn. Praat daarom eerst met de persoon in kwestie voordat je er een roddel van maakt. En het belangrijkste: bid en betrek God erbij. Hij heeft de kracht om alles goed te krijgen.”

Dominique (20)
“Ga naar hem toe en zeg dat hij eerlijk tegen haar moet zijn. Dat als hij dat niet is, dat jij naar hem toegaat. Het zou het beste zijn als ze het samen kunnen oplossen. En dan is de keuze aan haar: als zij met hem wil blijven, moet ze dat doen. Het is haar relatie.”

Nathanja (17)
“Ik heb in dezelfde situatie gezeten. Het beste wat je kunt doen is het er met haar over hebben. Dat kan heftig zijn, maar dan ben je wel eerlijk. Dat lucht ook voor jou op.”

 Leontien (21)
“Wacht nog even met het vertellen van het gerucht. Je weet namelijk niet of het waar is. Verder is het goed om je te realiseren dat een echte vriendin altijd een vriendin zal blijven. Wat er ook tussen jullie gebeurt.” 

Ben jij het hiermee eens en is alles hiermee gezegd? Reageer hieronder! Zit jij zelf met een dilemma of heb je een vraag? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Lees meer

Volg ons