25 september 2017

"Ik haatte mijn rode haar, het was zo anders"

De wereld in rep en roer: is de jurk blauw of goud? Het kwam erop neer dat het afhing van hoe je ernaar keek. Net het leven: Wie door de ene persoon wordt gezien als rebel, is voor de ander een volksheld. Voor de een is een vertraagde trein rampzalig, voor de ander betekent het net een aansluitende overstap. De wereld staat bol van kleur en nooit lijkt iedereen hetzelfde te zien.

Ook in je eigen leven kan je mening over kleur door de jaren heen veranderen. Ik haatte mijn rode haar. Iedereen was blond of had bruin haar, waarom had ik nou weer rood haar en sproeten? Het is zo anders. Ik heb dan ook 10 jaar volgehouden dat het niet rood was, maar kastanjebruin. Intussen heb ik er vrede mee, vind ik het vaak zelfs wel leuk. Lekker anders. Dezelfde kleur kreeg door de jaren heen een andere betekenis.

Bij BEAM gaan we een week lang aan de slag met het thema ‘kleur’. We zijn bezig met een poll waarmee je kan ontdekken welke kleur jij bent. We testen of je kleurenblind bent, we kijken naar uiterlijke kenmerken die een stempel kunnen drukken en hebben het uiteraard over verschillende huidskleuren. O ja, we publiceren dit weekend ook een kleurplaat voor volwassenen.

Om het (kleur)plaatje compleet te maken, wil ik afsluiten met drie (cheesy) quotes over kleuren:

“Without black, no color has any depth” – Amy Grant

“Wanneer het verleden je heeft getekend, laat de toekomst je dan kleuren”

“Colors are the smiles of nature”

Nou, daar kleur, euh fleur je van op he?

Heb jij nou nog kleurrijke verhalen over de keer dat jij besloot kleur te bekennen, of dat jij altijd al anders bent dan anderen, of dat jij de enige bent met een andere huidskleur in je kerk / dorp / school? Wij kunnen niet wachten: app (0683673700) of mail (beamredactie@eo.nl) je verhaal!

Fijne week! 

Lees meer

Volg ons