14 september 2017

"Ik ben heel zeker van mijn zaak, denk ik."

Soms ben je niet zeker van je keus of kan je helemaal geen keus maken. Lastig. Maar wat als je dat je hele leven hebt? BEAM had een interview met een twijfelaar, denken we.

Koffie of thee?
“Koffie! Alhoewel thee ook lekker is voor het slapengaan. Dus stel je die vraag nu – als in: dit moment – of voordat ik ga slapen? Of is het geen interviewvraag, maar een serieuze vraag en wil je zo naar het koffieapparaat lopen? IK SNAP ER NIETS VAN. Denk ik.”

Hoe heet je?
“Mijn ouders noemen mij Jacobus, voor mijn vrienden ben ik Jacob en mijn vriendin zegt altijd Jaccie. Dus één van die. Denk ik.” 

Heb je een relatie?
“Nou, er is wel een meisje dat mij constant appt. Dan vraagt ze hoe het gaat, wat ik gedaan heb en of ze goed kan zoenen. Soms komt ze naar mijn huis en dan hebben we het over trouwen en zo. Wat ik nog niet wil, of nou ja, misschien wel. Ook kussen we soms en gaat ze mee naar familieverjaardagen in zo’n kringetje, al is het – denk ik – meer een vierkant. Ook hebben we een datum waarop ze altijd iets wil vieren. Dat noem je een relatie, toch?”

Wat ligt er onder je bed?
“Ik gok niets. Of mijn moeder heeft er toevallig iets onder gelegd. Ze zei pas wel zoiets volgens mij. En ik bijt nagels in bed, die kunnen zich ook daar ophopen, toch? Vormen ze een nagelbal waar muizen mee gaan voetballen. Misschien toch maar eens kijken vanavond. Of niet, want zo dadelijk is het eng…”

Wat wil je graag worden?
“Ik kan er heel slecht tegen als mensen niet weten wat ze aan het doen zijn, dus ik ga mensen helpen een keuze te maken. Ofzoiets.”

Wat vind je tof aan jezelf?
“Dat ik zo zeker ben van mijn zaak, denk ik.”

A of B?
“...” (<- zo zag zijn gezicht er ook echt uit)

Wat is je lijfspreuk?
Ga altijd voor je eerste keus. Heb ik volgens mij ook laten tatoeëren op mijn onderrug. Nooit meer teruggezien. Kan ook een andere zin zijn geweest.” 

Waar slaap je op?
“Volgens mij zo’n bed dat net iets groter is dan normaal, maar ook niet tweepersoons.”

Waar ben je trots op?
“Dat er een boek over mij is geschreven. ‘Het leven van Jaccie, Jacob of Jacobus. Dubiografie van een twijfelaar.’ 21 september of 3 december in de winkel.

Waar twijfel je niet over?
“Mijn kont!”

Lees meer

Volg ons