24 september 2017

BIBLEBELT CITY GUIDE: Hanzestad aan de IJssel, Kampen

Om je vrije tijd te vieren, hoef je niet per se het buitenland op te zoeken. Ons eigen landje heeft genoeg moois te bieden. Niet voor niets reizen ieder jaar 15 miljoen toeristen naar Nederland af. Veel van hen blijven in of om onze hoofdstad hangen. Gidsen over Randstedelijke hotspots zijn er genoeg. City guides over het pracht en praal van de Biblebelt blijven nog een beetje uit. Daar moet verandering in komen, dachten wij bij BEAM. Deze week alles over Kampen!

Kampers

Denk je hierbij aan zigeuners? In Kampen doen ze dat niet. Het is namelijk het plaatselijke dialect. Goed om te weten voordat je aan een zonovergoten dag in deze prachtstad begint. ‘t Is van pis in bedde tot poep in bedde, snap je? Nee, wij ook niet.

Stedelijk Museum Kampen

Hupsakee, naar het Stedelijk Museum, want we zijn natuurlijk dol op collecties over water, geloof, rechtspraak, het Huis van Oranje en ‘vrolijke’ illustraties zoals deze clown van Roy Bergsma…
Meer info: www.stedelijkmuseumkampen.nl

Het Speelgoedkabinet

Na die zware kost wil je barbies, Playmobiel en Lego… Klein nadeel: je moet er wel van afblijven. Vet jammer!
Meer info: www.speelgoedkabinet.nl

Zwembad De Steur

Misschien kom je er wekelijks om je hoofd leeg te maken tijdens het baantjes trekken. Misschien hoor je elke zondag de lofverhalen van je oma over haar sessie therapeutisch zwemmen. Misschien kan je de naam niet meer horen omdat het eeuwen duurde voordat je ein-de-lijk de skills had om tijdens je zwemles door ‘het gat’ te zwemmen. Als echte Kampenaar heb je zo je eigen associaties bij De Steur. MAAR het is dé perfecte plek voor een verkoelende break.
Meer info: www.desteur.nl  

Theologische Universiteit Kampen

Het staat al tijden als een paal boven de IJssel: jij gaat theologie studeren. En jij, lieve predikant to be, gaat die studie natuurlijk volgen in… precies KAMPEN <3.
Meer info: www.tukampen.nl

De Koornmarktspoort

Kampen is een stad met historie. Het wordt niet voor niks het ‘Rotterdam van de Middeleeuwen’ genoemd. Zo lag de stad op een belangrijke handelsroute. Een stukje historie is onmisbaar tijdens je dagje uit. De Koornmarktspoort is zo’n stukje zichtbaar Middeleeuwen. De poort was verweven in een stadsmuur en werd gebruikt als gevangenis en als huisvesting voor soldaten.
Meer info: www.stedelijkmuseumkampen.nl

De Bastaard

Is het tijd voor een overheerlijk ‘bäkkien’ koffie of thee of ben je hongerig geworden van het toeristje spelen en ben je toe aan een sateetje? Ga dan naar De Bastaard. Kan je meteen even een poging doen in de schoenen te treden van Raymond van Barneveld (want: dartbord WHOOP WHOOP).
Meer info: www.debastaardkampen.nl

De Music Club

Goeie concerten, gek gaan en al knipogend (oké, doe dat maar niet) op zoek naar je ware liefde tijdens een avondje uit. Dat doe je natuurlijk tot in de late uurtjes bij de Music Club. Shake, shake, shake! Shake, shake, shake. Shake that booty. Shake that booooty.
Meer info: www.musicclubkampen.nl

Café ‘t Ponton

Ben je niet zo’n discoking of –queen, maar zou jij jezelf eerder omschrijven als kroegtijger? Dan is ’t Ponton jouw place to be. Je matties, drankje, bruine fruitschaal, uitzicht op de IJssel. Do we need to say more?
Meer info: www.cafeponton.nl

Tot kiekus!

Woon jij misschien op de Biblebelt en wil je alle hotspots van je woonplaats met ons delen? Stuur een mailtje naar beamredactie @eo.nl.

Lees meer

Volg ons