31 augustus 2017

Onderzoeksuitslag: 44% van jullie is controlfreak

Aan het begin van deze week over ‘plannen’ stelden we jullie wat vragen en gaven jullie ons antwoorden. Dat was de planning, dus dat is helemaal goed gegaan. In dit artikel wat opvallende resultaten!

65% <3 plannen

65% van jullie plant graag. (Niet het planten van bomen, maar het plannen van bezigheden.) 65%!! Nou, dat zou je niet zeggen als je dit artikel leest. 

44% = controlfreak

     44% van jullie wordt weleens controlfreak genoemd. Toch nog best veel he? Heb je het nog onder controle?

43% <3 te laat komen

Ook komt 43% van jullie altijd nét wat te laat. Er wordt gezegd dat mensen die altijd te laat zijn positiever in het leven staan dan mensen die altijd stipt op tijd zijn. De theorie daarachter is dat het geen hopeloze, maar hoopvolle mensen zijn. Ze schatten in dat ze meer taken in een bepaalde tijd kunnen uitvoeren dan wat eigenlijk mogelijk is. Hierdoor zijn ze wat onrealistisch en daarom niet altijd even goed in het inschatten van de tijd. Maar wel optimistisch dus. Elk nadeel heeft zijn voordeel. 

38% haat dromen

38% van jullie is niet echt van het dromen. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Wisten jullie dat redacteur Wilke het ook moeilijk vindt om te dromen, maar dat dit een hele andere reden heeft? Daar kan je hier over lezen.

Dromen delen

Jullie deelden (anoniem) plannen en dromen met ons, dit waren een paar opvallende:

- "Studeren in Australië aan Hillsong College!"

- "Ik wil graag worshipleader worden in mijn jeugdbandje in de kerk, maar ik moet eerst even ''genezen'' van m'n eetstoornis voordat ik me daar volledig op kan richten."

- "Ik wil graag piloot worden. Momenteel ben ik druk bezig om €50.000 euro te sparen voor de opleiding die ga volgen in Amerika aan de Epic Flight Academy waar ik ben aangenomen."

- "Een mooi huisje in de Achterhoek."

- "Ik heb niet echt dromen. Zou wel wat meer dromen willen hebben."

- "Een gezin met 20 kinderen"

- "Ik ben momenteel aan het uitzoeken wat ik nou echt wil in het leven. Een plan is er niet echt, afgezien van het standaard studeren, doorstuderen en een baan vinden. De man van mijn leven ontmoeten, trouwen en misschien wel een gezinnetje beginnen. Maar dat kan toch niet alles zijn?"

Elke maandag hebben we een poll over het weekthema, waar interessante dingen uitkomen. Deze week is het thema dus 'plannen'. Heb jij gekke plannen en wil je daarover vertellen? Doe dat via beamredactie@eo.nl.

Lees meer

Volg ons