29 augustus 2017

Dit MOET je echt proberen in het klaslokaal

Verveling kan al snel toeslaan met die lange lessen over niet altijd boeiende onderwerpen. WIJ HELPEN GRAAG met 5 geniale dingen die je eens zou moeten proberen. Succes he?!

1. De grote wisseltruc

Of je nu vaste plekken hebt of niet, het is altijd erg leuk om te zien dat een docent compleet in verwarring raakt wanneer hij of zij zich omdraait en mensen op een andere plek zitten. Zorg wel dat je even oogcontact met iemand hebt gehad voordat je de grote oversteek waagt, anders kan het weleens zo zijn dat je docent zich weer omdraait naar de klas en jij heel awkward middenin het gangpad staan. Dat moet je niet willen natuurlijk. Houd bij hoeveel mensen van plek kunnen wisselen totdat de docent hier iets van zegt.  

2. Know your songlyrics

Probeer tijdens Engels alleen maar via songlyrics te communiceren. Als je docent vraagt waarom je huiswerk niet af is, kan je zeggen: “Is it too late now to say sorry? I knowowow that I let you down, is it too late to say sorry now?” Of als je het lokaal uitloopt en je docent gedag zegt: “Never mind I find someone like you, I wish nothing but the best for you too!”

Als je de uitdaging groter wilt maken, kan je met een klasgenoot afspreken dat je alleen mag communiceren met de songteksten van één bepaalde artiest. Hoe goed ken jij de lyrics? Je komt er snel achter.

3. Even terugspoelen

Als je te laat bent (wat je natuurlijk ALTIJD probeert te voorkomen) moet je eens proberen om achteruit het lokaal in te lopen. Wie weet is je docent dusdanig verward dat hij of zij het idee heeft dat je het klaslokaal uitloopt in plaats van binnenkomt. Zo voorkom je dat je een briefje moet halen. 

4. APPLAUS!

Spreek met je hele klas af dat je aan het eind van de les met z’n allen opstaat en de docent een daverend applaus geeft. Vergeet niet ‘BRAVO!’ en ‘DIT WAS MEMORABEL!’ te roepen tijdens het applaudisseren. Iedereen kan wel eens een blijk van waardering gebruiken toch?

5. Luister

Tenslotte, probeer eens te luisteren naar wat je docent zegt. Het schijnt echt super zinnig te zijn en het kan je carrière echt een boost geven!

Ja, LEKKER NAAR SCHOOL! We hopen jullie leven wat beter te maken door leuke video's te posten. Abonneer op ons YouTube kanaal en mis nooit meer iets!

Lees meer

Volg ons