20 juli 2017

KIJKEN: 'Wil je echt dat ik dit vertaal?'

Filmmakers Issa Shaker en Bedrif Anass maakten de korte film #delete_it waarin een moslima aan verschillende mensen vraagt of zij een bericht voor haar willen vertellen. De reacties zijn warm. Het bericht is alles behalve dat. Pak je tissues maar vast, want dit filmpje maakt indruk.

#delete_it is opgenomen in het Vondelpark in Amsterdam. En het is dan wel in scene gezet, maar het is gebaseerd op waar gebeurde verhalen, namelijk die van de filmmakers. "Een anoniem berichtje maakt bij een ander veel kapot. Het viel ons op dat veel Nederlanders niet weten dat dit nog steeds veel gebeurt", zegt Bedrif in een interview met Het Parool.

Benieuwd naar het hele artikel? Klik hier!

Wat vind jij van het filmpje? Praat erover mee via WhatsApp (0683673700) of stuur een mailtje naar beamredactie @eo.nl.

Lees meer

Volg ons