29 juli 2017

Inpakken en wegwezen, maar dan wel mét je vakantielover

Je hebt een paar traantjes gelaten toen je niet alleen vaarwel moest zeggen tegen de vakantie, maar ook tegen de liefde van je leven die je op Spaanse Costa hebt leren kennen. Back to the basics, maar hoe doe je dat zonder dat de liefde van je kersverse vakantieverkering verwelkt?

Plan van aanpak
Jullie zijn gek op elkaar, maar die paar duizend kilometer afstand maakt het ingewikkeld. Daarom is het goed om een duidelijk plan te maken. Hoe veel geld kost het om de ander op te zoeken? Wanneer heb je dat bij elkaar? Hoe vaak zien jullie elkaar en hoe lang? Dingen die je niet alleen kunt beslissen. Dat moet samen – en waarschijnlijk hebben ook je ouders daar nog wel een mening over. Wees open naar elkaar, om ergernissen of onbegrip te voorkomen.

Skype
Daarbij speelt je telefoon, laptop of tablet vanaf dit moment een nóg belangrijkere rol. Jullie willen elkaar, als het goed is, regelmatig spreken. Ook daarbij is het goed om afspraken te maken. Al is het maar om vast te leggen wanneer jullie volgende online date is. Achter je computer gaan zitten wachten tot hij of zij online is, is zonde van je tijd en niet leuk voor je vrienden en vriendinnen die wél in de buurt zijn.

Suprise suprise
Waar andere relaties vaak impulsief en spontaan kunnen zijn, is dat bij jullie een stuk lastiger. Jullie weten van tevoren wanneer en waar jullie elkaar zien en hoe lang jullie samenzijn zal duren. Probeer daarom het verrassingseffect op andere manieren toe te passen: door een kaartje of een cadeautje op te sturen of door, met medewerking van zijn familie en vrienden, een suprisedate te plannen.

Geef het een kans
Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar iemand vandaan komt. Is dat Drenthe of de Dominicaanse Republiek? Maar als jij je lief op vakantie hebt leren kennen, heb je de kans dat jullie tegen cultuurverschillen aanlopen. Ren niet meteen weg bij de eerste de beste tegenslag, maar geef het een kans. Ook als je verliefd wordt op iemand die bij je in de straat woont, naar dezelfde kerk gaat en al bij voorbaat is goedgekeurd door je ouders, zal je tegen minpunten aanlopen.

Vragen
Jullie zijn in het diepe gesprongen. Maar hoe bevalt dat als de zomer voorbij is? Zijn jullie ook als jullie niet op vakantie zijn en allebei jullie eigen verplichtingen hebben een goede match? Blijft de summerlove vol passie of dooft het vuurtje langzaam? En net als in elke andere relatie: staan jullie zodanig hetzelfde in het leven dat dit een kans van slagen heeft? Wees eerlijk naar jezelf en naar elkaar, want alleen als jullie er allebei in geloven en er helemaal voor gaan, gaat het werken.

Heb jij weleens een vakantieliefde gehad of heb jij nog steeds verkering met je zomerlief? Laat het ons weten door een mail te sturen naar beamredactie @eo.nl of door een appje te sturen naar 0683673700.

Lees meer

Volg ons