13 juli 2017

5 TIPS: Hoe je met een vollere bankrekening terugkomt van vakantie

Op vakantie gaan kost geld. Dat weet iedereen. Toch begint het zo langzamerhand een sport te worden om met meer geld terug te komen dan toen je heenging en dat allemaal zonder ook maar één dag te werken. Hoe je dat doet? Nou zo:

1. Wees flexibel

Geld verdienen met vakantie vieren draait voor het grootste deel om flexibel zijn. Probeer goed uit te zoeken wat populaire bestemmingen zijn en vervolgens boek je een ticket naar zo’n bestemming tijdens spitsuren. Grote kans dat het vliegtuig overboekt is waardoor er een kans bestaat dat iemand jouw ticket wil overkopen of dat je een gratis upgrade wordt aangeboden tijdens een volgende vlucht als je je kaartje afstaat. Kortom: kom maar door met al dat gratis eten in een eerste klas ligstoel!

2. Verhuren die handel

Verhuur je huis/kamer! Jij bent er immers toch niet als je op vakantie gaat. Adverteer je woonruimte op een site als Airbnb en laat die euro’s binnenstromen terwijl jij ligt te bakken in de zon aan de andere kant van de wereld. Zoiets noemen wij onbezorgd genieten. 

3. Of verkoop die hap

Koop een oude auto om deze vervolgens helemaal op te knappen. Rij vervolgens naar al je droombestemmingen en boek tot slot op je eindbestemming een vliegticket naar huis. MAAR STOP: voordat je weer richting ons kikkerlandje gaat, verkoop je je auto eerst met winst door aan bijvoorbeeld een verzamelaar in Spanje of reislustige toeristen in Frankrijk! Zit jij weer met een volle portemonnee in het vliegtuig naar huis.  

4. Stop de auto vol met vermorgen

Stel jij gaat in je eentje met de auto weg, waarom zou je de auto dan niet vullen met betalende mensen? Met een app zoals bijvoorbeeld BlaBlaCar kun je een rit aankondigen voor een bepaalde prijs, vervolgens zijn er weer mensen die die rit ook willen maken, maar geen rijbewijs hebben/vliegen te duur vinden/of simpelweg liever met de auto willen, zij bepalen dus jouw ritprijs en rijden dan met jou mee. Dit kan enorm in de kosten schelen EN ook nog eens heel gezellig zijn!

5. Ga op koopjesjacht

Soms komt het voor dat gewilde artikelen in andere landen goedkoper zijn dan hier in Nederland. All Stars kosten in de Verenigde Staten bijvoorbeeld $55 (omgerekend ongeveer €48), terwijl je voor diezelfde schoenen in Nederland €70 zou betalen. Wellicht zijn er mensen in je omgeving die graag een paar All Stars willen voor bijvoorbeeld €55?! Lijkt ons een win-win situatie...

Lees meer

Volg ons