23 juni 2017

Weekend ze al? #1 | Oorlog, stilte en roadtrippen!

In de nieuwe rubriek "Weekend ze al?" tipt BEAM jou het beste boek, de tofste film en het lekkerste album om je weekend mee door te komen! We willen jou regelmatig laten meegenieten van de favorietjes van de redactie! Deze week Hacksaw Ridge, Stilte en Black Bear!

MUZIEK: Black Bear - Andrew Belle

Andrew Belle is een Amerikaanse singer-songwriter die je meeneemt op #avontuur door bergen en rivieren. Zijn stem en bombastische instrumentgebruik geeft direct het gevoel alsof ik in Australië aan het roadtrippen ben, met een megagrote camper.
Mijn herdershond Tony - die ik nu niet heb, maar tijdens het luisteren even wel – hangt met zijn hoofd uit het raam en ik brul mee richting open vlaktes: “No we won’t look downnnn!”. Belle heeft al een paar albums uitgebracht (waarvan je ‘Black Bear’ sws moet luisteren) en de aankomende belooft ook veel goeds. Ik ben in ieder geval groots fan van zijn nu al uitgebrachte single, waar hij je voor even meeneemt naar Down under!

FILM: Hacksaw Ridge

Een Amerikaanse soldaat gaat in de Tweede Wereldoorlog vanwege zijn geloof zonder wapen naar de frontlinie. Ondanks het feit dat hij geen wapens draagt, doet hij een onmenselijke heldendaad. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Het verhaal van Desmond is indrukwekkend en emotioneel. De acteurs laten je tot in elke vezel van je lichaam meeleven met de oorlog: moed, vriendelijkheid, liefde en zelfopoffering te midden van bruut oorlogsgeweld. Het is een aangrijpende film. 

BOEK: Stilte - Shusaku Endo

In Japan is na lange tijd van vrede een heftige christenvervolging aan de gang. De Portugese priester Sebastian Rodrigo begeeft zich op een levensgevaarlijke speurtocht naar zijn oude leermeester Ferreira, die het geloof zou hebben afgezworen.

Dit boek is heftig en spannend. De verhalen over vervolging en martelingen laten de rillingen over je rug lopen. Het roept interessante geloofsvragen op. Niet voor niets is het boek verfilmd (Silence) én daarmee in de prijzen gevallen; het wordt door veel mensen een meesterwerk genoemd. Een aanrader dus!

Lees meer

Volg ons