8 juni 2017

UPDATE: Van afkickkliniek naar 'gekkie voor Jezus'

In september wandelde Leen (23) herboren weg uit de afkickkliniek. Hij had Jezus leren kennen, stopte van het ene op het andere moment met roken, drugs gebruiken en drinken én kon niet meer ophouden over Jezus’ liefde. Hoe is het nu – 9 maanden later - met Leen? BEAM belde hem op.

Het interview dat we in september met Leen hadden kan je HIER lezen.


“Vanaf het moment dat ik op mijn knieën ging in de afkickkliniek ben ik helemaal vrij geweest van verslaving. Toch is het ook 9 maanden later elke dag weer een keuze om ‘ja’ te zeggen tegen Jezus en ‘nee’ tegen de wereld en mezelf. God is geen trucje waardoor ik opeens niet meer verslaafd ben. Ik zie het zo: God vult de leegte die ik eerder vulde met al die rommel. Ik ben ervan overtuigd dat ik zo weer aan de grond zit als ik wegloop bij God. Hier zie ik letterlijk terug dat God mijn zwakheid gebruikt om me sterk te maken.”

“In de eerste maanden nadat ik uit de kliniek kwam, vloog ik alle kanten uit. Ik had door heel het land broers en zussen in Jezus en ik wilde alles doen, zien en meemaken. Intussen voel ik steeds sterker een roeping om in Elburg – het dorp waar ik geboren ben – aan het werk te gaan. Er is daar een ruimte voor gebed waar ik dagelijks begon te bidden. Intussen zit ik daar elke avond met een wisselende groep van 10 tot 20 jongeren om te bidden, Bijbelstudies te doen en de straat op te gaan om te evangeliseren. Een heel aantal mensen van deze groep is intussen gedoopt en het is geweldig om te zien wat God hier doet, echt een mosterdzaadje dat God laat groeien.”

Ik besef dat ik een beetje een Jezus-gekkie ben

“Overdag ben ik aan het werk als coach voor vluchtelingen in verschillende gemeentes. Sinds kort mag ik af en toe ook Bijbelstudies met ze doen. Pas las ik uit de Bijbel met een meisje uit Eritrea en raakte ze steeds geïnteresseerder in Jezus en het geloof. Ze had van huis uit wel het een en ander meegekregen, maar zelf Bijbellezen had ze nooit gedaan. Op het moment dat ik met haar mocht bidden, begon de heilige Geest in haar te werken. Ik kan dan alleen maar ontzettend blij en dankbaar zijn en God bedanken.”

Leen op zijn Facebookpagina

“Ik besef dat ik af en toe wel een beetje een gekkie ben voor Jezus. Eens in de zoveel tijd zet ik een korte video op Facebook waar ik overloop van enthousiasme. Veel mensen zullen afhaken, maar ik merk ook dat sommige mensen me hierdoor zien als aanspreekpunt. Als ze met een geloofskwestie zitten of ze willen gebed, dan weten ze me te vinden. Video’s op Facebook plaatsen of op straat evangeliseren voelt soms ontzettend ongemakkelijk, maar het helpt om mijn geloof uit te dragen. Vroeger was ik ontzettend onzeker en kreeg ik al een rode kop als iemand me aansprak in de supermarkt. Ik ben dus van ver gekomen en ook hier vult God mijn zwakheid weer met zijn kracht. En tja, als ik dan een gekkie ben voor Jezus, prima. Ik kan me niets beters voorstellen.”

Wat was het moment dat jij voor Jezus koos? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Mail naar beamredactie@eo.nl.      

Lees meer

Volg ons