26 juni 2017

"Toen ik hem eindelijk sprak, moest ik alweer terug naar Nederland"

Met het strand tussen je tenen en de zon op je bol, dolverliefd. Vrolijk, vluchtig, spannend… en hopeloos in tranen als je weer naar huis vertrekt. Iedereen kent het fenomeen ‘zomerliefde’ wel. Wij op de redactie ook, dus daarom duiken we onze fotoalbums in op zoek naar onze oude vakantieliefdes! Vandaag de beurt aan redacteur Hanneke:

Al jaren ga ik met mijn familie tijdens de zomervakantie surfen in Zuid-Frankrijk. Twee jaar geleden werd ik regelmatig ingehaald door een knappe surfdude. Drie weken kwamen we elkaar dagelijks tegen op het strand. We lachten naar elkaar, zeiden ‘Hoi’, maar daar bleef het bij. Op mijn allerlaatste dag schraapte ik al mijn moed bij elkaar en ben ik een praatje met hem gaan maken. Dat was supergezellig, maar die avond zat ik alweer in de auto naar Nederland… Balen! 

Een paar weken later kreeg ik een vriendschapsverzoek via Facebook van die knappe surfdude. Uren zaten we te chatten en te appen. Iets afspreken ging minder makkelijk, we wonen namelijk ruim 2,5 uur bij elkaar vandaan. Ondanks dat we elkaar niet zo vaak zagen, hadden we bijna dagelijks contact.

Afgelopen zomer gingen we allebei weer surfen bij hetzelfde strand en hebben we twee weken lang iedere avond in cafétjes gezeten, strandwandelingen gemaakt en (heel romantisch) naar de sterren gekeken. Onder diezelfde sterren hebben we op een grote steen aan het water voor het eerst gekust. Aankomende zomer gaan we weer terug naar Frankrijk om te surfen, maar dan als stel! :)

PS: Heb jij een zonzalig zomerliefde-verhaal? Stuur 'm dan naar beamredactie@eo.nl

Lees meer

Volg ons