12 juni 2017

Robin uit Groningen: BEAM'er van het Jaar 2017!

“De winnaar is... ROBIN!!” Daar staat hij dan met de BEAM’er van het Jaar bokaal in zijn handen, als winnaar gekozen door duizenden jongeren. “Een fantastisch moment, zoveel jongeren bij elkaar in het GelreDome. Heel tof dat ik met de andere nominees - Josanne en Judith - in het zonnetje werd gezet. Toen ik thuis mijn telefoon aanzette, had ik opeens allemaal vriendschapsverzoeken!”

Het was een bijzonder moment: De uitreiking van de BEAM Awards tijdens de EO-Jongerendag zaterdag 10 juni. In 5 maanden tijd werden er heel veel jongeren genomineerd die de wereld een stukje mooier maken, werden de 3 uiteindelijke nominees verrast door Joram en werd er ontzettend vaak gestemd. Robin (16) uit Groningen kreeg de meeste stemmen. BEAM belt hem de dag na de EO-Jongerendag op.

De BEAM Awards zijn terug! NOMINEER HIER JOUW BEAM'ER VAN HET JAAR en wie weet staat hij of zij 26 mei op het podium tijdens de EO-Jongerendag.

Waarom heb jij gewonnen?
“Ik probeer zoveel mogelijk van Jezus te laten zien, juist door te sporten en connecten met kinderen. Ik ga met de organisatie Atlethes in Action twee keer per week de wijk in om te voetballen, Bijbelverhalen te vertellen en een getuigenis te delen. Ik sprak pas met een vader die aan de zijlijn stond. Hij vertelde me dat zijn kind veel positiever was thuis en dat het was gestopt met schelden sinds hij bij ons mee sportte. Ook viel er een keer iemand pijnlijk op zijn schouder. We hebben met het team voor genezing gebeden. Niet veel later komt diezelfde jongen naar me toe: “Ik heb gebedsgenezing gehad en het werkte! Mag ik nu een Bijbel?” Zo ontzettend gaaf dat andere jongeren ook inzien dat dit werk fantastisch is en op mij hebben gestemd, maar zoals je ziet, doet Jezus al het werk!”

“Tijdens de EO-Jongerendag heb ik in de pauze bij het doek gestaan waar nog op mij, Josanne en Judith gestemd kon worden. Ik beloofde een knuffel aan iedereen die mij een stem gaf, dat heeft goed gewerkt! Uiteindelijk moesten er zelfs vakjes bijgetekend worden om op me te stemmen. Dat was geweldig.”

Wat voelde je voor het grote moment op het podium?
“Van tevoren had ik expres niet bedacht wat ik zou zeggen of doen op het podium. Dit werd me moeilijk gemaakt door mijn vrienden die allemaal wel raad wisten. Ze gaven me opdracht om een hele rij aan mensen te bedanken, inclusief henzelf natuurlijk. Het moment backstage was echt vet. We werden door een bewaker door het publiek geloodst richting het podium en iedereen wilde nog even een high-five of een knuffel. Het moment dat de voorstel-video speelde en het publiek juichte bij onze namen bezorgde me kippenvel.”

Jij bent de BEAM’er van het Jaar!
“Ik weet niet echt meer wat er op het podium allemaal gebeurde, maar opeens hield ik die bokaal in de lucht. Vlak voordat we het podium op gingen zeiden Josanne, Judith en ik nog tegen elkaar dat we super trots zijn op onze nominatie en dat we het elkaar echt gunnen. De Award staat nu op mijn kamer, ik moet hem nog wel even poetsen, want er zitten allemaal zweterige vingerafdrukken op."

En nu?
“Na dit telefoontje ga ik weer sporten met jongeren in de wijk. Het is heel gaaf om zo in het zonnetje gezet te worden op de EO-Jongerendag, maar uiteraard ga ik gewoon weer aan de slag. Iedereen die op mij heeft gestemd: dankjewel!"

De BEAM Awards zijn terug! NOMINEER HIER JOUW BEAM'ER VAN HET JAAR en wie weet staat hij of zij 26 mei op het podium tijdens de EO-Jongerendag.

Lees meer

Volg ons