29 mei 2017

COLUMN: Slank en fit in 44 minuten!

De zomer komt er aan! Nu de zon steeds meer schijnt, zetten we onze mooiste bloemetjes buiten en plannen we de vakantie vol. Festival na festival. In de file naar Frankrijk. Kleedjes in het park. Picknicken op het strand. Yes, we love summer!

Tenminste … we houden van zomer zolang we niet nadenken over bikini’s. Want er is nog heel wat te bruinen en sporten voor het echt zomer mag worden! Gelukkig kwam ik laatst dé oplossing tegen in Zwolle. Een fitnessclub adverteerde met deze slogan: ‘Slank en fit in 44 minuten!’

Wauw, als dat echt zo is, zou er geen file richting Frankrijk staan maar richting Zwolle! Dan weet ik wel waar ik de komende 44 minuten ben!
Omdat het natuurlijk niet meer is dan aandacht vragen - wat overigens wel gelukt is -, begon ik er grappen over te maken. Hoé denken ze dit voor elkaar te krijgen? Iedereen weet dat ditt onmogelijk is! Zouden ze je opereren of een grote verdwijntruc doen? Of misschien hypnotiseren. Ze zouden vast die 44 minuten gebruiken om je te overtuigen dat je slank en fit bent. 

Denkend aan hypnotiseren - hoe zouden ze het anders voor elkaar krijgen? - vond ik het niet eens zo’n heel gek idee. Het is best goed voor ons als we zouden geloven dat we slank zijn. Hoe cool zou het zijn als we onszelf allemaal mooi en goed genoeg vinden? Ik moet eerlijk zijn: een groot gedeelte van mijn ik-moet-nog-zo-veel-sporten-gevoel praat ik mezelf aan. Ik vergelijk mezelf met beelden die niet bij mij passen. Waarom gaan we massaal sporten voor de zomer? Als we dat nou gewoon één zomer een keertje overslaan?
Niet gaan voor het dunste buikje of de slankste benen. Eén zomer zouden we allemaal een winterlichaam hebben. Wit en puur tegelijk. Dan hebben we allemaal een sixpack - waarvan 5 rollen vet - en valt het niemand meer op.

Ik maak het mezelf alleen maar moeilijker door te willen voldoen aan het perfecte zomerlichaam. We maken het elkaar alleen maar moeilijker! Ik stem voor een zomer-I-dont-care. Ik ga voor: ‘mooi en gelukkig in 44 minuten!'

Anne (18) is blogger en een fanatieke fan van Jezus en de mensen om haar heen.

Lees meer

Volg ons