13 mei 2017

BEAM's favoriete goedkope recepten

FOOD is het weekthema bij BEAM deze week en wat beter om het weekend mee te vullen dan een aantal prachtige, goedkope receptjes! De BEAMredactie geeft tips!

NOODLES MET KNOFLOOK-KERRIE-KIP – FLEUR

Ingrediënten:
-       2 kipfilets
-       4 noodlenestjes
-       600 gram (Italiaanse) wokgroente.
-       1 zakje woksaus
-       Olijfolie
-       kroepoek (optioneel)
-       Knoflookpoeder
-       Peper
-       Kerriepoeder

Bereidingswijze:
Snij de kip in kleine blokjes & voeg alle drie de kruiden toe. Extra veel kerrie is niet erg. Doe olijfolie in de pan & laat deze heet worden. Voeg de gekruide kip toe, laat deze mooi wit worden. Breng ondertussen water aan de kook voor de noodles. Voeg af en toe een beetje woksaus toe. (ipv in 1x alles) Als de kip gaar is, doe je de groente er bij & nog wat woksaus. Roer alles tot een geheel en bak het op laag vuur door. Na 12. Minuten de noodles van het vuur & afgieten. Voeg de noedels toe en eet smakelijk!

PASTA PESTO - CHRIS

Ingrediënten:
-       300 gr. pasta
-       300 gr. kipfilet
-       Optioneel: spekreepjes of blokjes
-       40-50 gr groene of rode pesto
-       125 gr. creme fraiche
-       kroepoek (optioneel)
-       250 gr. champignons

Bak de spekjes totdat ze flink geslonken zijn. Champignons toevoegen en lekker doorbakken. Dan de kipfilet toevoegen. Als de kip gaar is Pesto en creme fraiche erdoor roeren. Goed heet laten worden. Intussen in pan met ruim kokend water de pasta gaar koken. De pasta bij de rest scheppen. Bon appetit!

Tip!
Voeg cherrytomaatjes toe aan het einde!

Kosten:
Niet meer dan 3 euro p.p.

MAALTIJDSALADE - WILKE

Je loopt naar een supermarkt, kiest de maaltijdsalade uit waar je zin in hebt, loopt naar huis en pakt een vork en mes. Vervolgens schudt je flink met de bak voordat je het plastic eraf haalt, dat scheelt werk. Drapeer de helft van het zakje saus over je salade en aanvallen maar. Als je de helft van de salade op hebt, drapeer je deel 2. EINDE.

Twee gouden tips:
1. Proef alle verschillende maaltijdsalades, you only live once.
2. Koop niet op het station, maar bij een ‘gewone supermarkt’, scheelt vet veel geld.

Kosten:
Weinig.

COCO-CARROT-SOUP – ARACHNE

Tijd voor een echte culinaire soep! Ik kijk reikhalzend uit naar de zon. Met de kokosmelk in dit gerecht waan ik me op een grauwe grijze middag op een tropisch eiland…

Ingrediënten:

-       750 gram wortels in dunne schijfjes
-       1 grote rode paprika in stukjes
-       1 grote ui
-       2 knoflookteentjes
-       1 blik bio kokosmelk (400 ml)
-       1 liter water
-       1 tl cayennepeper
-       1 tl curry moulu
-       2-3 tl sambal
-       1 tl mosterd
-       4-5 tl biologische bouillonpoeder
-       koriander (niet op de foto)
-       kokosolie

Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook in de kokosolie. Voeg zodra ze glazig zijn, de cayennepeper en currypoeder toe en roer goed door. Doe het water erbij en voeg zodra het water kookt, de wortel, paprika en bouillonpoeder toe.
Haal de pan van het vuur zodra je met een vork in de wortel kunt prikken en deze beetgaar is. Pureer de soep met de staafmixer. Zet de pan dan weer op het vuur en voeg de mosterd, kokosmelk en sambal toe. Voeg naar inzicht zout en peper toe. Bestrooi met koriander en enjoy!

TIP!
Heerlijk met naanbrood!

Kosten
Minder dan 1 euro p.p.

1-PERSOONS KAASFONDUE - HANNEKE

Ik hou enorm van kaas, in alle vormen en maten, maar sinds ik student ben is kaasfonduen er niet meer bij. Super jammer,  maar daarom eet ik nu wel eens deze 1-persoons variant. Handig om restjes groente en brood mee op te maken. Ideale situatie: zondagavond in de tuin of op het balkon, glas koele, witte wijn erbij; genieten!

Ingrediënten:
-       1 ronde brie of camembert in houten doosje
-       stukje brood
-       stukjes groente; cherry tomaatje, komkommer, radijsje, worteltje
-       stukjes fruit; druiven, appel
-       vleeswaren
-       andere dingen die goed met kaas combineren

Bereidingswijze:
Verwarm de over voor op 180 graden. Haal het kaasje uit het plastic en zet weer terug in het houten doosje, giet er een scheutje olijfolie over en eventueel zout, peper of tijm. Zet het kaasje 10 minuten tot een kwartier in de oven tot het kaasje binnenin gesmolten is.  Zet op een bord en leg de stukjes groente en brood er omheen en dip in de kaas!

Kosten
Ongeveer 2 euro voor het kaasje + alles wat je er in dipt!

Lees meer

Volg ons