12 april 2017

Laten we onze paasvieringen afpakken?

Vanmorgen lastte de Tweede Kamer een spoeddebat in naar aanleiding van het nieuws dat diverse christelijke scholen in Den Haag hun paasviering ‘afzwakken’. De scholen willen de ouders van islamitische leerlingen tegemoet komen.

Met name basisscholen in de multiculturele wijken van Den Haag passen hun paasviering en christelijke symbolen aan. Basisschooldirecteur John Verhoeff zegt: ”Voor ons is het belangrijker dat iedereen zich hier welkom voelt dan vasthouden aan conservatieve tradities.” Omdat islamitische leerlingen van hun ouders niet met een kruis mogen lopen, breekt de schoolleiding de stokken af. Een mooi gebaar van tolerantie of het opgeven van de christelijke traditie?

Als BEAM vinden we Pasen een van de belangrijkste christelijke feesten die we vieren. Toch vinden we ook dat tolerantie en respect voor andere religies belangrijk is! Wat vind jij? Moeten we ons wel of niet aanpassen?

In het Algemeen Dagblad lees je meer over dit nieuws: 'Woede in Tweede Kamer over afzwakken paasviering'.

Lees meer

Volg ons