27 april 2017

'Is een vriendschap voor altijd of kunnen ze ook stoppen?'

Ah, de liefde, een hoop gedoe en vraagtekens... Daarom schakelen we jullie als onze experts in! In 'De Bloemetjes en de Beampjes' leggen we onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAM'ers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor. Zo kun jij je tips delen!

Hester (21): “Ik heb een vriendin die ik al ken sinds de basisschool. Nu is het zo dat we eigenlijk een beetje uit elkaar groeien en we hebben nog maar weinig dingen die we allebei leuk vinden. We spreken zo nu en dan uit gewoonte met elkaar af, maar eenmaal samen hebben we niets meer om over te praten. Kan het zijn dat vriendschappen misschien gewoon niet voor altijd zijn? En is het raar om een vriendschap te ‘stoppen’? En hoe zeg ik dat dan tegen haar?"

Kimberly:
Praat er met haar over, misschien zit zij er ook mee! En een vriendschap kan ook gewoon blijven, ook al zijn jullie enorm verschillend. Stop energie in elkaar! Maar vooral: bid ervoor!

Dennis:
Misschien moeten jullie gewoon stoppen met afspreken. Als jullie gevoel wederzijds is zal zij dat waarschijnlijk niet erg vinden en gaat jullie vriendschap vanzelf over.

Nienke:
Ik denk dat een vriendschap wel kan stoppen. Soms gaan jullie beide gewoon een andere kant op. Zolang jullie het daarover eens zijn is het niet gek om niet meer af te spreken.

Gert:
Het lijkt me niet dat je een vriendschap moet uitmaken ofzo. Als jullie gewoon niet meer afspreken dan zijn jullie daarna ook geen vrienden meer en is het klaar.

Essie:
Sommige vriendschappen zijn denk ik niet voor altijd. Soms weet je dat je uit elkaar groeit en dan hoef je elkaar er niet over te spreken. Je zou kunnen kijken hoe het verder gaat. Maar je kan er ook voor kiezen er met haar over te praten, over hoe zij jullie vriendschap ziet.

Daniek:

Een vriendschap kan wel stoppen alleen moet je wel zeker weten dat dat is wat jullie willen. Jullie zijn al heel lang vrienden, is het dan geen zonde? Misschien moeten jullie er gewoon wat meer energie in steken en bidden dat het goedkomt. 

Lees meer

Volg ons