21 april 2017

EERSTE KEER: Bente naar de EO-Jongerendag

Bente is nog nooit op de EO-Jongerendag geweest. Dit jaar wordt haar eerste keer. Vindt ze het spannend om voor het eerst te gaan of ziet ze er juist naar uit?

Wie ben je?
“Ik ben Bente. Ik zit op de middelbare school. Hierna wil ik een koksopleiding gaan doen. Nu kook ik vooral thuis, maar ik wil er echt mijn beroep van maken. Mijn favoriete gerecht om te maken is een biefstukje met peultjes. Bakken vind ik erg leuk. Dat doe ik vaak bij mijn oma. Bij haar sta ik vaak in de keuken om taarten te bakken.” 

Hoe kwam je op het idee om naar de EO-Jongerendag te gaan?
“Mijn vrienden en zus kennen de EO-Jongerendag al. Zij zijn vaker geweest en vinden het een heel mooi evenement. Vooral de gezellige sfeer spreekt hen aan omdat iedereen vrolijk en open is tijdens de dag. Toen dacht ik: misschien is dat ook wel iets voor mij. Behalve hun verhaal, weet ik niet goed hoe het er precies uitziet.” 

Wat verwacht je ervan?
“Het lijkt me sowieso heel gezellig. Maar ik hoop ook vooral dat ik God opnieuw mag ontmoeten. Ik zit niet op christelijke school, dus ik vind het wel eens moeilijk om me vast te houden aan mijn geloof. Dan raak ik mijn geloof een beetje kwijt. Ik merk dat ik dan minder bid en het lastiger vind om minder te schelden, bijvoorbeeld. Ik denk dat ik op de EO-Jongerendag weer de moed krijg om m’n relatie met God te versterken.”

Het thema is FEAR NOT. Wat betekent dat voor jou?
“Ik probeer mezelf er altijd aan te herinneren dat wanneer ik bang ben, dat ik op God mag vertrouwen. Maar dat is nog best moeilijk. Mijn moeder heeft vroeger kanker gehad. Ze is gelukkig genezen. Toen ik op een dag bultjes op mijn rug ontdekte, was ik bang dat ik ook ziek was. Ik ging voor onderzoeken naar het ziekenhuis en was heel nerveus voor de uitslag. Ik heb God gevraagd of het niets hoefde te zijn en dat ik gezond mocht blijven. Hij heeft mijn gebeden verhoord, er was gelukkig niets aan de hand. Maar ik was wel erg bang voor de uitslag. In mijn dagelijks leven probeer ik om niet bang te worden voor bijvoorbeeld oorlogssituaties. Door alles wat er in de wereld gebeurt, weet ik juist dat wij het in Nederland heel erg goed hebben. Maar natuurlijk vind ik soms wel eens iets spannend. Ik vind Duits bijvoorbeeld een moeilijk vak. Als ik dan een toets heb, doe ik wel eens een schietgebedje en vraag ik God of ik een keer voldoende mag halen, zodat ik ook een keer tegen mijn ouders kan zeggen dat het me gelukt is om voor Duits een voldoende te halen.”

De EO-Jongerendag komt steeds dichterbij. Waar heb jij het meeste zin in?
“Alles bij elkaar maakt het natuurlijk gewoon een tof festival. Het zingen met duizenden anderen lijkt me heel mooi. Maar ik zie vooral uit naar de gezelligheid met elkaar en laat het verder op me afkomen. Of ik me nog echt ga voorbereiden weet ik niet. Ik ga voor die tijd de site vooral nog goed doorspitten en video’s kijken van eerdere jaren.” 

Ga je nog meer vrienden overtuigen om mee te gaan naar de EOJD?
“Ja, dat hoop ik wel. Ik denk dat de EO-Jongerendag voor iedereen leuk is, omdat er zoveel dingen te doen zijn. Ik ga nu met mijn zus en haar vrienden. Zij gaan met een groep van hun kerk, dus ik ga veel nieuwe mensen leren kennen.”

Heb jij je tickets voor de EO-Jongerendag al besteld?! Snel doen! We zien je daar! Bestellen kan hierrrrr.

Lees meer

Volg ons