16 april 2017

COLUMN: U Zij De Glorie!

Lieve Jezus,

Bijna 2000 jaar geleden leefde en stierf u voor mij en daar wil ik u voor bedanken!

Dank u wel dat u naar deze aarde kwam, terwijl ik dat in mijn arrogantie nooit aan u zou hebben gevraagd. Dank u wel dat u in mij wilde investeren. U liet in de ruim 30 jaar dat u hier rond liep als levend voorbeeld zien wat échte liefde is. U liet me zien dat ik moed nodig heb om lief te hebben. Dat liefhebben om de ander draait en mij toch ook vervuld. Dat u gebroken mensen niet veroordeelt, maar naar ze luistert en ze waardevol vindt. Dat u mij waardevol vindt.

U werd gepijnigd en u stierf omdat u dit wilde. Door uw dood heeft u niet alleen mijn zonde uitgewist, ook mijn schaamte, onzekerheid en pijn heeft u op zich genomen. Het grootste cadeau is dat u zichzelf aan mij hebt gegeven. Waar ik ook doorheen ga, u bent meer dan mijn omstandigheden en u bent bij mij.

Dank u wel dat u opgestaan bent uit de dood. U bent een held en ik ben trots op u. U liet me zien dat de dood niet het einde is. Sterven is lelijk en pijnlijk, maar door u weet ik dat er meer is. Ik zal ooit sterven, maar net als u ook opstaan waarna ik u eindelijk in uw liefdevolle ogen kan kijken.

Dank u wel dat ik op Paasmorgen met tranen in mijn ogen ‘U Zij De Glorie’ kan zingen in een kerk vol met mensen die u kennen. Dat u van me geniet en me aanmoedigt mezelf en anderen lief te hebben. Dat u mij zo waardevol vindt dat u de dood hebt overwonnen om voor mij de weg vrij te maken.

Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig leeft,
die mij heeft genezen, die mij vrede geeft?
In zijn godd'lijk wezen is mijn glorie groot,
niets heb ik te vrezen in leven en in dood
U zij de glorie! 


Jezus, dank u wel. 

Lees meer

Volg ons