17 maart 2017

Willaert: "Naar de McDonald’s lopen is een slecht idee"

Willaert (18) gaat dit jaar voor de vijfde keer op rij naar de EO-Jongerendag. Gaat hij vooral voor de gezelligheid, de artiesten of de hamburgers in het pauzeprogramma?

"In 2012 ging ik voor het eerst. Ik had het al vaak voorbij zien komen. Mijn broer ging er ook al een tijdje heen en was enthousiast. Toen dacht ik: misschien is dat ook wel leuk voor mij. Ik heb een vriend meegevraagd en samen gingen we. Ons clubje van twee werd ieder jaar groter. We kregen steeds meer vrienden enthousiast om mee te gaan. Dit jaar gaan we met zo’n 15 man."

Massaal en klein
"Mijn eerste indruk was dat het heel massaal is en tegelijk ook weer niet. Er hangt een hele goede sfeer. Iedereen is gezellig en is wel in voor een praatje. Bovendien zie je op de EO-Jongerendag een hele andere kant van geloven. Het is niet iets kleins wat je voor jezelf hoeft te houden, maar juist iets wat heel groots mag zijn."

Hoogtepunten
"Een van de leukste momenten van de afgelopen jaren vond ik het optreden van For King & Country van vorig jaar. Dat vind ik echt steengoede muziek. Maar ook de lancering van BEAM was wel een hoogtepuntje voor mij. Dat tijdens het nummer ‘Diamonds’ die bal naar beneden zakte, vond ik echt heel sterk. Het is me echt bijgebleven."

Anderhalf uur lopen
"Twee jaar geleden gingen wij met onze groep iets eerder weg voor het pauzeprogramma. We wisten dat de McDonald’s bij het stadion heel vol zou zitten, dus het leek ons een goed plan om naar de McDonald’s in het centrum te lopen. Wij hadden geen idee dat dat zó ver lopen zou zijn. Toen we er eenmaal waren moesten we eigenlijk alweer terug om op tijd te zijn voor het avondprogramma. We hebben op de terugweg maar onze burgers opgegeten." 

Boost
"Dat ik ieder jaar naar de EO-Jongerendag ga is een beetje traditie geworden. Het geeft een boost aan mijn geloof. Je wordt daar echt opgeladen. Maar behalve gezelligheid en traditie, is een belangrijke reden voor mij ook wel dat het een goedkope kans is om zoveel artiesten live te zien."

Fear not
"Het thema van dit jaar vind ik heel goed passen bij deze tijd van aanslagen en politieke dreigingen. Ik denk soms ook wel ‘waar gaat het heen met de wereld’. Het thema ‘Fear not’ en de jongerendag zelf vind ik heel bemoedigend. Ik doe een opleiding tot BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar, red.) en wil hierna naar de Politieacademie, dus ik houd me wel bezig met de dreigingen. Op een dag als de EO-Jongerendag laat je zien aan alle mensen om je heen en als jongeren onder elkaar, dat je je niet laat bang maken. Dat vind ik een belangrijk en positief signaal voor heel Nederland."

Lees meer

Volg ons