31 maart 2017

Wat is ze mooi!

Ik loop regelmatig in het bos, dan neem ik de tijd om te bidden en naar God te luisteren. Vandaag voelt bijzonder, geen idee waarom, totdat ... ik haar in de verte zie staan, ze is zo mooi, echt en stralend! Mijn hart begint sneller te kloppen en ik betrap mijzelf op een verlangen. Wat zou ik de vreugde, schoonheid en echtheid die ik daar zie, zelf graag willen hebben.

Ik voel mij warm worden bij de gedachte alleen al. Ik ga ervoor! Voor het eerst heb ik de moed om op haar af te stappen. Nu ga ik het vragen ook. Hoe komt het dat ze zoveel vreugde uitstraalt? Ik ren op haar af.

“Hey”, zeg ik buiten adem. Ze kijkt mij vriendelijk aan. “Je hebt mij gevonden, hoe kan ik je helpen?” Ik ben verward, hoezo gevonden, ze kent mij toch niet? Dit is de eerste keer dat ik haar aan kan kijken. Haar vriendelijke, heldere ogen kijken dwars door mij heen keken alsof ze mij al mijn hele leven kent.

“Ik ben hoop, je zocht toch naar hoop?’ gaat ze verder. Verward en verbaasd antwoord ik: “Ja, maar ik had nooit gedacht dat hoop een persoon is, wie heeft jou verteld dat ik je zoek?”

“Jij hebt God gebeden om hoop, om te leren wat hoop is en hoe jij ermee om mag gaan. Kom, loop een stuk met mij mee en dan zal ik het je vertellen.” Ze vertelt dat vaker door het bos loopt, mij elke keer zag, maar ik nooit naar haar toe kwam.

Woede en moed
Ik voel me op mijn gemak, ik voel al mijn angst en onzekerheid langzaam plaats maken voor hoop. “Ga wel goed om met hoop, jongeman, want ‘almaar uitgestelde hoop maakt het hart zien, maar een vervuld verlangen is een boom van leven (Spreuken 12:13)’ zegt ze.’

“Kom, voor we weer onze eigen weg gaan wil ik je voorstellen aan mijn twee dochters: Woede en Moed. Woede over het onrecht dat we zien, en Moed om te zien dat het niet altijd zo blijft maar ooit verandert in iets moois als we blijven hopen.”

“Mocht je nog vragen hebben, dan mag je mij een berichtje sturen en dan praten we verder. Vergeet ook niet te bidden en omarm de hoop die God ons gegeven heeft.”

Nu begrijp ik het! Wanneer hoop verdwijnt, kwijnen we weg. Leven zonder hoop is koud. Maar hoop is die boom van leven. Maakt dat we blij naar de toekomst kunnen kijken “Dankjewel,” zeg ik, we groeten elkaar en onze eigen weg. Voldaan ga ik weer naar huis. “Dank U wel, God. Dank u dat u altijd nieuwe hoop wilt geven.”

 

TEKST: Arjen Veerman 

Lees meer

Volg ons