9 maart 2017

Op de BEAM Redactie is 50% van de ouders gescheiden

Op de BEAM Redactie zijn best veel gebroken gezinnen. Hier kwamen de redactieleden tijdens het brainstormen over het weekthema 'broken families' achter. Joram, Paul en Fleur vertellen over hun gescheiden ouders.

Paul (33)
“Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik studeerde en op kamers woonde in Nijmegen. Nadat de kinderen uit huis waren, bleek de relatie niet meer te zijn wat ze hoopten.”

“Een van de twee dacht gelukkiger te zijn zonder de ander, dat was de reden dat ze uit elkaar gingen. Bij nader inzien bracht het uiteindelijk toch geen beter leven. Wat ik daarvan heb geleerd, is dat je jezelf altijd meeneemt, ook als je een relatie uit maakt of een relatie krijgt met iemand anders. Ik pas er zelf nu voor op om de ‘jij-gaat-mij-gelukkig-maken verwachting’ niet bij mijn vrouw neer te leggen. Ik vind het nog belangrijker om eerlijk naar mezelf te kijken en niet te snel naar een ander te wijzen.”


Fleur (20)
"Mijn ouders zijn 16 jaar geleden gescheiden. Het enige dat ik me nog kan herinneren van mijn ouders samen, is dat we op zondagochtend samen ontbeten met croissantjes en jus d’orange. Op een gegeven moment sliep papa beneden en daarna had hij ‘opeens’ een nieuw huis. Gelukkig wel dichtbij.”

“Voortaan vierden we de verjaardag van mij en m’n broer, Kerst en Sinterklaas allemaal dubbel. Als kind begreep ik het niet zo goed, maar mijn ouders hebben altijd fijn contact met elkaar gehad. Ze zijn op dit moment zelfs collega’s van elkaar en gunnen elkaar de wereld. Ze hebben mijn broer en mij laten zien hoe belangrijk het is om respect te hebben voor elkaar.’’ 


Joram (23)
“Mijn ouders zijn nog voordat ik geboren werd uit elkaar gegaan. Ik weet dus eigenlijk niet beter dan dat ik alleen met mijn moeder (en broer en zus) ben opgegroeid."

"Mensen vinden het vaak raar om te horen, maar omdat ik niet beter weet, heb ik ook nooit echt een vader gemist, emotioneel gezien dan. Ik ken hem alleen van de verhalen en die zijn niet al te best. Ik heb hem een paar keer ontmoet, maar ken hem niet echt." 

"Ik denk wel dat het mij gevormd heeft en nog steeds vormt. Ik ontdek nog steeds dingen bij mezelf waarvan ik denk: ‘Hm, misschien komt dit wel vanwege het ontbreken van een vader.’ Zo ben ik heel gesloten, was ik vrij jong al zelfstandig en vind ik het moeilijk om mezelf aan anderen te binden.”

Deze week dus het thema 'broken families'. Naast gescheiden ouders kunnen gezinnen natuurlijk op veel meer manieren 'gebroken' zijn. Als jij je verhaal wilt delen, mag dit altijd! Mail (beamredactie @eo.nl) of whatsapp (0683673700) ons!

Lees meer

Volg ons