9 maart 2017

"Mijn vader wil scheiden, mijn moeder niet"

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de BEAM’pjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Joost (17) zit met een lastig dilemma: zijn vader wil graag scheiden, maar zijn moeder niet.

“Mijn ouders hebben vaak ruzie en mijn vader heeft al meerdere keren gezegd dat hij wil scheiden. Mijn moeder barst dan altijd in tranen uit en zegt dat zij er nog voor wil vechten. Vaak zit ik in de woonkamer als zij ruzie maken en ik weet op zo’n moment nooit zo goed wat ik moet doen. Meestal doe ik alsof ik niets hoor, maar ik weet het nu gewoon even niet meer… Wat moet ik doen?”

Kimberly
“Ik een documentaire van BEAM werd verteld dat we onze relatie kunnen zien als een driehoek. God boven en wij onder in de hoeken. Als het lijntje tussen ons minder werd, konden we nog bij elkaar komen via ons lijntje met God. Zelf vind ik dit een heel mooi beeld en misschien helpt dit om te blijven te onthouden dat God bij de situatie is! Ook helpt het misschien om het er met je ouders over te hebben. Jij speelt namelijk ook een grote rol! Je kunt de driehoek erbij houden en voor ze bidden.”

Anne
“Je kunt natuurlijk altijd bidden en aan God vragen wat je kunt doen. Daarnaast kun je misschien op een rustig moment met je ouders bespreken hoe nu verder. Over bijvoorbeeld de situatie en hoe jij je voelt.”

Daan
“Het kan misschien helpen om aan je ouders voor te stellen om in relatietherapie te gaan. Je kunt van tevoren al allemaal informatie verzamelen zodat je ouders in principe direct kunnen gaan.”

Julia

“Misschien kun je naar je kamer gaan en daar bidden voor de situatie. Groetjes ervaringsdeskundige Julia.”

Esther

“Ik denk persoonlijk dat je tegen je ouders moet zeggen wat het met je doet. Maar wel rustig, niet boos worden, maar rustig en gecontroleerd. Ik weet niet of dit een goede oplossing is, maar ik hoop dat je er uitkomt!”

Nathanja
“Wow heftig Joost! Ik denk dat het beste wat je kunt doen is om er in ieder geval te zijn voor je moeder. En als zij nog wil vechten voor het huwelijk kunnen jullie misschien samen bidden? Met God praten helpt altijd! Ik vind het in ieder geval knap dat je je er niet mee bemoeit, dat zal ik namelijk wel doen. Maar, bidden dus! Succes en weet dit: God is bij je!”

Heb jij nog tips voor deze lastige situatie van Joost?

Lees meer

Volg ons