1 maart 2017

BEAM-stagiaire oma Janneke (75) is Facebook-verslaafd!

“We hebben een stagiaire nodig op onze redactie… maar dan wel een oma of opa.” Deze oproep zag ik op jullie Facebook staan. Wat moest ik me daar in vredesnaam bij voorstellen? Eerst maar eens info gevraagd wat precies de bedoeling was. Vrijdagmiddag werd ik gebeld door Bas. Ik word BEAM-stagiaire. Geweldig wat leuk! Dacht ik dat ook nog bij aankomst in Hilversum bij het EO-gebouw toen ik hoorde dat ik de enige oma was?

Binnenrijden met een scootmobiel was bijzonder. Wilke en Bas kwamen naar buiten om mij welkom te heten. Ik had wat bekijks in de gang!
In het grote EO-gebouw zijn heel veel kamers en ruimtes, waar veel mensen werken. Ik kreeg een rondleiding. De redactie van Blauw Bloed – alle programma’s volg ik op de voet - heb ik ook gezien.

Het Beam-team waar ik vandaag stage loop, bestaat uit 13 personen. De meesten heb ik gezien en gesproken. Het zijn allemaal enthousiaste mensen die werken o.a. aan de website, die men altijd (!) kan bekijken, het magazine, maar ook aan de Redactie TV, vanavond live via YouTube te volgen. Daar zit ik ook in! Ik had een interview over de kerk van vroeger en nu. Straks ga ik chatten met jullie BEAM’ers, vervelen doe ik me hier niet.

Als ik vanavond thuis ben is het eerste wat ik doe, de computer inschakelen, mailtjes lezen, op Facebook kijken en soms chatten en foto’s plaatsen. Het opstarten van de computer doe ik dagelijks. Ik begin de dag met mijn mail - Tijd met Jezus.nl en Bible in on year - én Facebook. Soms schrijf ik wat op mijn tijdlijn. Ik lees veel posts en dan klik ik op ‘vind ik leuk’ om te laten zien dat ik het heb gezien of gelezen. Zou het een verslaving zijn? Ja en nee! Het is mijn contact met de buitenwereld. Mijn belevenis opschrijven. Mooie momenten delen. Toch vertel ik heus niet alles. Facebook is een sociaal medium dat je moet je zien als een kring van mensen om je heen. Je kunt niet met iedereen bevriend zijn maar wel contact hebben. Persoonlijk contact kan op een andere manier.

Tot slot een leuk momentje: een scootmobiel in het gebouw van de EO… hoe bijzonder (en gevaarlijk) is dat. Bas, Chris, Wilke en Fleur moesten er allemaal mee rijden. Gelukkig is nergens schade aangebracht.  

Tot nu toe is het een hele leuke dag! 

Groetjes, Janneke.

 

 

Het weekthema is opa's en oma's. Klik hier om er meer over te lezen :)

Lees meer

Volg ons