17 februari 2017

'Zondagavond wordt de Mac overspoeld met een bende blije jongeren'

Dennis en Naomi, beide 20, maken deel uit van de jeugdgroep Exceed en denken dat zij de leukste jeugdgroep van Nederland hebben! Waarom? Dat lees je hier:

Hoelang zitten jullie al bij Exceed?
Dennis: “Ik nu ongeveer anderhalf jaar.”
Naomi: “Ik ga al 18 jaar mee in deze gemeente, dus eigenlijk al zolang ik me kan herinneren. Daarnaast ben ik ook de zangleidster van de jeugdband.”

Hoe zien de jeugdavonden van Exceed er ongeveer uit?
Dennis: “We werken eigenlijk met drie verschillende avonden: XL, XS en XF. Één keer per maand hebben we met alle jeugd een avond in de kerk met een spreker, dat zijn de XL-avonden. XS-avonden hebben we ook één keer per maand. Onze jeugdgroep is in drie groepen verdeeld en elke groep heeft een eigen groeigroepleider waar we dan die avond dan naar toe gaan. De XF-avond vind ik zelf het leukst! Elke groep mag om beurten een jeugdavond organiseren. Dit varieert van wilde speurtochten door de stad tot relaxte filmavonden.”
Naomi: “Daarnaast gaan we ook elk jaar een weekend samen op kamp, staan we elke jaar samen op Opwekking, organiseren we volleybal- en voetbaltoernooien en hebben we knallende seizoensafsluiters, zoals een gala met Roberto Rosso bijvoorbeeld…”

En wat maakt Exceed nou de leukste jeugdgroep van Nederland?
Naomi: “Omdat we blijven groeien! Wij hebben als kerk nu sinds twee jaar een eigen gebouw en dus ook een eigen jeugdruimte. In de zomer van 2015 hebben we samen de jeugdruimte uit de grond gestampt. Samen staken we de handen uit de mouwen en resultaat mag er zijn: er staat een toffe zaal met bar, loungebank en een prachtig podium. Er zit echt een stukje van ons in. 19 maart is de officiële opening van ons eigen gebouw!"
Dennis: “We kunnen samen lachen en samen huilen. Klinkt cliché, maar dat vind ik echt heel mooi. Op de avond dat ik tot geloof kwam zaten we bijvoorbeeld samen aan tafel en hadden we het over nogal persoonlijke vraagstukken en iedereen was zo eerlijk en open en dat voelde heel erg goed! Tijdens de avonddienst kreeg ik een super warm gevoel vanbinnen en liep ik naar voren. Vanaf dat moment wandel ik samen met God.”
Naomi: “We kunnen in vertrouwen delen waar we mee zitten en bidden voor elkaar, door dik en dun. We geven om elkaar en zorgen voor elkaar. Letterlijk, want we gaan elke week met minimaal 60% van de jeugd gezellig samen naar de sportschool. Ook doen we jaarlijks als team mee met de jaarlijkse hardloopestafette van Winschoten: De RUN'."

Wat maakt Exceed nou typisch Exceed?
Naomi: “De Mac.”
Dennis: “Ja, dat is zonder twijfel de McDonald's.”

De McDonalds'?!
Naomi: “Ja, dat is echt een beetje ons ding geworden. Elke zondagavond na de jeugdavond wordt de lokale Mac overspoeld met een bende blije jongeren.”
Dennis: “En dan maakt het niet uit of we net toevallig een foute avond of gala hebben gehad. Meestal worden we inderdaad wel een beetje raar aangekeken, maar ach. Sprekers zijn trouwens ook niet te beroerd om nog even na te praten onder het genot van een vette burger.”
Naomi: “Op dit moment is de Maestro-burger favoriet."
Dennis: “Weet je ook direct de achterliggende reden van het wekelijkse sportschool-bezoekje…”

Vind jij ook dat je in de leukste jeugdgroep van Nederland zit? Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl en vertel kort wat over jouw jeugdgroep!

Lees meer

Volg ons