3 februari 2017

Zeg NEE (of ja) tegen studie ontwijkend gedrag!

De kans is groot dat je dit nu leest terwijl je eigenlijk iets anders moet doen... Maaaaaar we zien het door de vingers, vooral omdat jouw studie ontwijkende gedrag alles met dit artikel te maken heeft. BEAM zet namelijk drie superhandige apps op een rijtje zodat je gewapend de strijd tegen studie ontwijkend gedrag aan kunt gaan!

1. De Pomodoro app

We beginnen met de Pomodoro-techniek. Met deze app ga je namelijk steeds 25 minuten studeren. Zo’n tijdsblokje heet dan een Pomodoro en na elke Pomodoro heb je vijf minuten pauze, en na vier Pomodoro’s mag je dertig minuten iets anders doen.

2. Habitify

Een agenda is een ding, maar Habitify is het allemaal. Habitify is niet zomaar een planning met huiswerk en sociale verplichtingen, maar Habitify is een planner waar je ALLES in zet. Van water drinken en wc-bezoekjes tot skypegesprekken en koekjes bakken. En een app zou een app niet zijn als deze je niet aan AL die activiteiten helpt herinneren. Dus ja, je krijgt ook een melding wanneer het tijd is voor je ingeplande wc-bezoekje. Maar dit is nog niet alles: met elke voltooide taak krijg je punten en Habitify doneert voor elke 500 punten geld aan een goed doel!

3. Timr

Heb jij een beetje competitie en uitdaging nodig om jezelf gemotiveerd te houden? Dan ben je met deze app bij het goede adres. Timr houdt precies bij waar al jouw uren aan opgaan en geeft zo inzicht in jouw timemanagement. Zo kun je jezelf elke dag weer opnieuw uitdagen om de afwas nét iets sneller te doen dan de dag daarvoor of om vandaag misschien iets minder tijd aan studie ontwijkend gedrag te besteden en iets meer aan studeren…

Mocht je na deze fantastische apps nog steeds niet de motivatie hebben om verder te gaan met leren, dan geven wij de hoop op en hebben we speciaal voor jou een aantal websites waar je je studie ontwijkende gedrag uitstekend kunt besteden:

1. The Useless Web

2. Do Nothing For 2 Minutes

3. BEAM

Bij BEAM kun je gewoon geen tijd verspillen. Investeren in BEAM, is investeren in jezelf. Dus.

Tekst: Esther Bolt

Lees meer

Volg ons