24 februari 2017

Scholieren uit Brooklyn horen dat ze gratis mogen studeren en hun reactie is hysterisch

Het weekthema bij BEAM is kwetsbaarheid en daar moest ik ook aan denken bij deze viral van The Ellen Show.

Onveilige thuissituatie
Presentatrice Ellen DeGeneres nodigde begin deze maand twee docenten uit van Summit Academy Charter School. Deze middelbare school staat in een slechte wijk in Brooklyn, een arme buurt waar mensen zich afvragen 'of er wel iets vandaan kan komen'. De leraressen vertellen in de show hoe trots ze zijn op hun leerlingen, die stuk voor stuk een moeilijke of zelfs onveilige thuissituatie hebben. Het doel van de school is om zoveel mogelijk leerlingen verder te laten studeren; een héél dure aangelegenheid in Amerika.

Gemotiveerd
Ellen nodigde de leraressen, samen met alle leerlingen die in het examenjaar zitten, weer uit voor de show, want ze had een verrassing voor hen. In minuut 4:25 vertellen drie leerlingen wat over hun situatie. En jóngens, wat zijn deze scholieren gemotiveerd. De mogelijkheid om te studeren is een voorrecht en dat laten zij ons zien.

Lees meer

Volg ons