8 februari 2017

Leven is topsport

Naar de sportschool gaan, hardlopen en teamsporten kennen we inmiddels wel. Maar wist je dat je eigenlijk de hele dag door sport? Ja, echt. Mooi excuus om niet ook nog eens naar de sportschool te gaan…

1. Appen

Tenzij je met één vinger tegelijk typt, train jij je vingers elke dag. Heb je wel door hoe snel je vingers over je telefoon vliegen om de perfecte appjes samen te stellen? En wat dacht je van die extra meters die je loopt om dat perfecte plaatje voor Instragram te schieten? 

2. Winkelen

De echte winkelfanaat weet dat winkelen topsport is. Die powerwalks van winkel naar winkel, die loodzware tassen en dan hebben we het nog niet eens over de calorieën die eraf vliegen als je voor de honderdste keer die dag je kleren over je hoofd trekt in het pashokje. Conclusie: meer winkelen, minder sportschool.

3. Je bed opmaken

Nog een gevalletje 'topsport'. Je dekbed in je hoeslaken krijgen is een draak van een opgave, maar misschien dat je het leuker vindt als je er bij stilstaat dat je dus sportief bezig bent!

4. Koken

Vooral als je een kookt met een zware pan geef je je armen een echte work-out. Maar ook bakken geeft je de nodige beweging, helemaal als je geen keukenmachine hebt en je het beslag met een garde moet mixen. 

5. Slapen

Tijdens je slaap verbrand je per uur het aantal kilocalorieën gelijk aan je gewicht. Weeg je 70 kilo? Dan verbrand je per uur 70 kilocalorieën. 

6. Aankleden

Helemaal als je nogal besluiteloos bent en ongeveer 18 verschillende outfits moet uitproberen voordat je de deur uitgaat. 

7. De Bijbel lezen

Huh wat? Ja, echt! Met een halfuur lezen verbrand je tussen de 35 en 55 calorieën.  Moet je nagaan hoeveel calorieën je verliest na een hele dag de Bijbel lezen?! Wij zeggen: DOEN!

Lees meer

Volg ons