Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
5 februari 2017

HERKENBAAR: 12 grootste ergernissen in studentenhuizen

Ze laten hun rommel slingeren, maken niets schoon en zijn je alleen maar tot last. Huisgenoten zijn een vervelend soort. Maar stiekem houd je toch van ze.

1. Stampvolle prullenbakken

De prullenbak zit weer eens helemaal vol. Je huisgenoten hebben duidelijk grof geweld gebruikt, want de deksel kan niet meer dicht. Wanneer jij het vuilnis wil wegbrengen, blijkt dat er geen vuilniszakken meer in huis zijn. Moet je die dan alweer zelf kopen?

2. Overal liggen wc-rolletjes

Kennelijk breken je huisgenoten bij elk wc-bezoek liever een nieuwe wc-rol aan, want het toilet ligt bezaait met half aangebroken rollen. En op het hangertje? Daar hangt natuurlijk een leeg rolletje. Aaarrgh!

3. Je eten wordt gejat!

Je eet vanavond alleen en besluit om voor een diepvriespizzaatje te gaan. Die had je tenslotte nog in de vriezer liggen. Maar hé, hij ligt er niet meer! Wie is er zo brutaal geweest om jouw pizza op te eten?

4. Een doucheputje vol haren

Je bent inmiddels gewend dat het water slecht wegloopt. Maar dat het doucheputje vol zit met vieze haren, daarvan ga je nog steeds over je nek.

5. Rare eetgewoontes

Als jullie dan eindelijk eens tegelijk thuis zijn rond etenstijd, heeft je huisgenoot net spruitjes gemaakt. Tja, dan laat jij het gezamenlijk eten toch liever aan je voorbijgaan. Spruitjes, seriously?

6. Awkward familiebezoekjes

Je hebt net heerlijk uitgeslapen en komt om 11:00 strompelend uit je bed om naar het toilet te gaan. Sta je daar, in je pyjama, oog in oog met de vader van je huisgenoot. Eh, volgende keer even een heads up, alsjeblieft?

7. Jouw spullen verdwijnen op magische wijze

Je zou toch zweren dat je 3 handdoeken in de was had gedaan. Hoe kan het dat er nu nog maar 2 aan de lijn hangen?

8. Geforceerde gesprekjes met vrienden van je huisgenoot

Je huisgenoot heeft zijn/haar vrienden uitgenodigd. Trrriiiinnng! Ze staan voor de deur, terwijl je huisgenoot nog niet thuis is. Ja hoor, jij moet die vrienden vermaken terwijl je eigenlijk geen tijd hebt. Great!

9. Stapels afwas

We kennen allemaal die ene huisgenoot die al-tijd de afwas laat staan. "IK BEN GEEN WANDELENDE VAATWASMACHINE!"

10. Bezet!

Wanneer je jezelf eindelijk uit bed hebt gesleurd om te gaan douchen, is de badkamer bezet. Als je besluit om toch maar eens je kleren te wassen, is de wasmachine vol. En wanneer je net een liter thee achterover hebt geslagen en je blaas op knappen staat, is de wc bezet. Alles. Is. ALTIJD. Bezet!

11. Ieder uur geluidsoverlast

Wanneer jij eens fijn wil uitslapen, is die ene huisgenoot weer vroeg in de veren. En wanneer je vroeg naar bed gaat, dreunt de muziek van je andere huisgenoot nog uren door het huis. Jij en je huisgenoten hebben gewoon totaal andere ritmes. Dus hoe laat het ook is, er is altijd geluidsoverlast.

12. Welkom in onze lampenwinkel

Voordat je gaat slapen doe je nog even alle lampen uit en check je of de voordeur op slot is. Maar als je de volgende ochtend wakker wordt, zie je het spoor dat je huisgenoot achterliet: lampen aan en deuren open. WHY?

13. Maaaaarr... jullie zijn besties voor het leven!

En dus doe jij met liefde alles voor ze. Ja hoor, zelfs die vieze haren haal jij uit het doucheputje.

Beeld: GIPHY

Volg ons

© Evangelische Omroep - Algemene voorwaarden