Icon--eo Icon--instagram Icon--clock Icon--theme Icon--location Icon--tag Icon--twitter Icon--whatsapp Icon--comment Icon--audio Icon--mail Icon--video Icon--image Icon--search Icon--spotify Icon--facebook Icon--snapchat Icon--youtube Icon--smiley
10 februari 2017

Deze muziekdocu's MOET je zien

Mocht je wat tijd over hebben dit weekend: we hebben de beste (christelijke) muziekdocu's op een rijtje gezet. Geniet!

1. Rend Collective – As Family They Go (12 min)

As Family They Go Documentary

Rend Collective staat op de EO-Jongerendag 2017! Dat wordt ongetwijfeld een grandioos festijn. Deze Ierse heren en dame brengen worship dichterbij dan ooit. Maak kennis met de band in deze fantastische tourdocumentaire!

2. Hillsong – Let Hope Rise (102 min.)

Hillsong Let Hope Rise (Full Movie)

Deze film laat het verhaal achter de opkomst van Hillsong zien. Je volgt de band bij de opnames van nieuwe muziek en ziet de historie.

3. Josh Garrels – The Sea In Between (82 min.)

The Sea In Between (Full Length Documentary)

Zonder hulp van een platenlabel de kost verdienen. Zelf je albumhoezen maken en optredens regelen. Kortom: hard werken voor weinig. In deze docu krijg je een kijkje in het leven van Josh Garrels, een christelijke singer-songwriter uit Portland, die voor de opname van zijn album naar het mooie Mayne Island ging en daar zijn album in de openlucht opnam.

4. Needtobreathe – Prove The Poets Wrong (33 min.)

NEEDTOBREATHE "Prove the Poets Wrong"


Pieken en diepe dalen kenmerkten de turbulente periode in 2012. Je ziet een heftige ruzie tussen de broers Bear en Bo, maar ook vriendschap en vooral heel veel liefde voor muziek.

5. Lecrae – Church Clothes 3 (16 min.)

Lecrae - Church Clothes 3 - A Short Film

Lecrae is een man met een verhaal en missie. De Amerikaanse rapper heeft tijdens de rassenrellen van de afgelopen jaren zijn stem laten horen voor gelijkheid. Dit levert hem veel lof op, maar ook kritiek. Hij schreef hier een boek over (Unashamed) en komt dit jaar met een nieuw album. Church Clothes 3 is een rauwe hip-hop-mixtape met indrukwekkende beelden.

6. Switchfoot – Fading West (80 min.)

Fading West Official Trailer

Dit is misschien wel de meest spectaculaire documentaire. Jon Foreman is een held met hele inspirerende teksten. Naast muziek- zijn alle bandleden surffanaten, en niet de minste. Helaas is de video niet via Youtube te bekijken, maar wel via de site van de band (na betaling): http://fadingwest.switchfoot.com/

7. Skillet in Europe (2 x 15 min.)

Skillet In Europe: The Nickelback Tour Podcast (Part One)

Skillet In Europe: The Nickelback Tour Podcast (Part Two)

Skillet behoeft geen introductie. Deze docu laat zien hoe rock ’n roll het leven is op tour!

8. Capital Kings (6 min.)

CAPITAL KINGS - A Leap Of Faith - THIS IS ME TV

Maak kennis met EO Jongerendag duo Capital Kings. In deze mini docu vertelt rapper, producer en dj Cole Walowac over zijn keuze om christelijke edm te maken.

9. Creation Festival (33 min.)

God’s Country: A Trip to America's Biggest Christian Music Festival

Vice ging afgelopen zomer naar Creation Festival, een van de grootste Christelijke muziekfestivals van Amerika. I Saw the Light is een documentaire over de christelijke Woodstock, waarin jongeren gevolgd worden op hun avontuur van Baltimore naar het midden van Pennsylvania, of, zoals de mensen die er wonen het noemen: God's Country. In deze docu interviews met for KING & COUNTRY, rapper Andy Mineo en festivalgangers.

Volg ons