13 februari 2017

COLUMN: Jezus' sneeuw ontdooit niet

“Vergeeft God helemaal?” Deze vraag kwam laatst op mijn pad. Ik zei gelijk “Ja!”, maar ging er pas later over nadenken. Het zou toch wel echt heel bijzonder zijn als we altijd blanco bij God mogen beginnen. Ergens zou Hij toch wel een lijstje bijhouden? Een klein beetje zonde zal Hij toch altijd wel blijven zien?

Het deed me denken aan een verhaal van Clayton Jennings. Hij vertelde hoe hij ooit een nieuwe auto kocht - in Amerikaanse begrippen een ‘truck’ - en daar zo blij mee was dat hij samen met zijn vriend ging rijden. Ze besloten te driften in de tuin van die vriend. Het was geweldig… tot ze de tuin zagen. He-le-maal overhoop. Wat zouden die ouders wel niet zeggen! Clayton sliep die nacht bij zijn vriend en de volgende ochtend werd hij wakker met een bonzend hart. Wanneer zou hij de eerste schreeuw van de vader horen? Uiteindelijk liep hij naar de vader toe en vol schaamte en spijt vertelde Clayton over de tuin. Geen schreeuw, geen slaag. De vader nam Clayton mee naar buiten. Hij zei: “Wat is er mis met de tuin?”

Die nacht had het gesneeuwd en de tuin was mooier dan ooit. Overal lag een witte laag op en het leek fantastisch. “Maar…” stamelde Clayton, “daaronder is het echt heel lelijk!” De vader haalde zijn schouders op. Hij zag het niet, hij was enkel blij met zijn besneeuwde tuin.

Zo is God ook. Ben je echt helemaal vergeven? Ja, je bent echt helemaal vergeven. Jezus’ bloed komt als een witte laag sneeuw over jou heen. En God ziet alleen nog maar hoe mooi Hij jou gemaakt heeft. En nee, Hij houdt geen lijstje bij. “Maar gaan we onze weg in het licht, zoals hijzelf in het licht is, dan zijn we met elkaar verbonden en reinigt het bloed van Jezus, zijn Zoon, ons van alle zonde.” (1 Joh 1:7) Hij ziet jou als volledig nieuw persoon.

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar mijn straat is vandaag weer helemaal wit geworden door de sneeuw. En toen ik dat zag, kon ik niet anders dan God danken. Elke vlok herinnert mij eraan dat ik een nieuw persoon ben, in Jezus. En denk maar niet dat Jezus’ sneeuw ooit ontdooit! Je bent voor altijd en helemaal vergeven.

Anne (al bijna 19 hoor) is blogger en een fanatieke fan van Jezus en de mensen om haar heen. Volgend jaar wil ze de wijde wereld in, waar een notitieboekje, Bijbel en pen genoeg zal zijn. En haar knuffel natuurlijk.

Volg ons