2 februari 2017

BEAM weet raad!

Ze zeggen weleens dat alleen oma's goede raad hebben, maar dat vinden wij onzin. BEAM geeft namelijk ook goede raad, over huishouden voor studenten bijvoorbeeld:

1. Fruitvliegjes

Heb je last van fruitvliegjes? Zet een bakje met water en een beetje schoonmaakazijn neer en je ziet ze niet meer terug. 

2. Mieren

Sommige studentenhuizen hebben vooral in de zomer veel last van mieren. Geen zorgen, het advies van hierboven geldt ook voor mieren!

3, Ontkurken zonder kurkentrekker

Hele studentencorps over de vloer en je komt erachter dat je helemaal geen kurkentrekker hebt om die goedkope fles rode wijn open te maken? Geen paniek! Pak een schoen met een platte zool, verwijder het beschermlaagje van de kurk en zet de fles in je schoen. Beide goed vasthouden! Sla vervolgens een aantal keer met de onderkant van je schoen tegen een muur terwijl je de fles nog steeds horizontaal in je schoen duwt. Door de druk komt de kurk beetje bij beetje los.

4. Pannen op

Bak spek in de magnetron door de stukjes op de bovenkant van een hittebestendige kom in de magnetron te leggen. 

5. Scherven brengen geluk

Per ongeluk glas stuk laten vallen maar heb je geen bezem of stofzuiger (bij de hand)? Gebruik een sneetje brood om alle stukjes glas van de grond te krijgen. Veeg het broodje over de grond en het glas blijft in het brood zitten. Handig!

6. Laat je magnetron stralen

Zet een kommetje met water 2 tot 3 minuten in de magnetron en hij glanst je weer tegemoet.

7. Help, ik heb knoflookhanden

Krijg je die knoflookgeur niet van je handen? Was je handen even met zout!

8. Ontkalk de plee

Nul studenten die het leuk vinden om de wc schoon te maken. Gooi voordat je gaat slapen een halve fles schoonmaakazijn in de wc en bewonder de volgende ochtend het glanzende resultaat.

9. Nooit meer pasta over de kook

Geen student die niet minsten 5 keer per week pasta eet. Beetje jammer alleen dat de pan met penne altijd overkookt... Of toch niet? Leg een houten lepel dwars over de pan en geen pasta die nog over durft te koken!

10. Zeg maar dag tegen stank

Sommige studentenhuizen stinken echt een uur in de wind. Hoe los je dat op? Nou zuig voordat je gaat stofzuigen eerst een dopje wasverzachter op, ruikt het huis na het stofzuigen gegarandeerd naar roosjes en lavendel (of andere lekkere dingen).

Volg ons